FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

© CPU – Chris Stessens

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan Tomorrowland en Rock Werchter weer de handen in elkaar om er een geslaagd weekend van te maken. Deze twee festivalmoguls tesamen zorgt er dan natuurlijk ook voor dat we een heel gevarieerde lineup krijgen vol pop, indie, elektronica en hiphop, met andere woorden voor ieder wat wils. Net zoals vorig jaar voorziet CORE festival weer vijf podia en daarom kozen we bij Dansende Beren zorgvuldig negen acts uit die je misschien zelf nog niet kende, maar die zeker de moeite waard zijn.

Mocht je na het ontdekken van deze artiesten ook zin krijgen om eind deze week naar de hoofdstad te trekken, dan hebben we goed nieuws! Tickets voor CORE Festival zijn nog steeds te koop, en wel via de website van het festival!

NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge) • Zaterdag • Ardo • 21:30 – 22:30

NxWorries, dat zijn alleskunner Anderson .Paak en beatfabrikant Knxwledge die in 2016 een eerste keer hun krachten bundelden met Yes Lawd! tot gevolgHierna ging het duo weer elk hun eigen weg tot er eind vorig jaar plots een teken van leven verscheen met “Where I Go“. Daar bleef het niet bij, want NxWorries kondigde aan dat er deze zomer een tweede album zou volgen en daarbij kon natuurlijk ook geen tour ontbreken. Deze zorgt ervoor dat de twee mannen voor een eerste keer samen in ons land komen optreden. Reken hier nog eens bij dat hun zwoele, soulvolle muziek de temperatuur op de eerste avond de hoogte in zal laten schieten en je hebt geen excuus meer om er niet bij te zijn.

Olivia Dean • Zondag • Endoma • 14:15 – 14:55

© CPU – Leni Sonck

In het Verenigd Koninkrijk is Olivia Dean al bijna een gevestigde naam geworden, maar ook op het Europese vasteland staat ze op de rand van de doorbraak. De jonge Britse wordt door haar poppy soul vaak vergeleken met landgenoten Jorja Smith of Joy Crookes. Dat ze een even mooie toekomst tegemoet zal gaan, bewees ze ons onlangs nog toen ze de kleine zaal van de Ancienne Belgique als een kleurrijke wervelwind omverblies. Onder het Atomium krijgt ze de kans om dat trucje nog eens over te doen, maar dan vanop een groter podium. Wij kijken er alvast reikhalzend naar uit om van onze sokken geblazen te worden.

Sherelle • Zondag • Orlo • 15:00 – 16:30

© Alex Lambert

Wie op CORE liever de dansbenen losgooit is bij SHERELLE aan het juiste adres. De Britse dj is een van de voortrekkers van de nieuwe opmars van jungle en drum-‘n-bass die tegenwoordig alsmaar vlotter de weg naar de mainstream vinden. SHERELLE kende een aantal jaar geleden haar grote doorbraak toen ze de trommelvliezen van menig Boiler Room ganger en kijker doorboorde met haar rauwe bassen. Wie op zondagmiddag al helemaal los wil gaan en geen nood meer heeft aan trommelvliezen raden we aan om naar de Orlo af te zakken. Wie liever wel nog wat aan zijn gehoor heeft raden we hetzelfde aan, maar dan wel met stevige oordopjes.

Yussef Dayes • Zaterdag • Endoma • 18:30 – 19:30

© Adama Jalloh

Voor een vleugje pure jazz zal je terechtkunnen bij de Britse drummer Yussef Dayes. Na een passage op Pukkelpop vorig jaar, is het dit jaar de beurt aan het Endoma podium van de zaterdagse lineup van het boetiekfestival. De muzikant bracht al verschillende albums uit met andere artiesten, maar een eigen langspeler zal er pas komen in het najaar en recent kregen we van die soloplaat een eerste voorproefje in de vorm van “Black Classical Music“. Als zijn set op CORE van hetzelfde kaliber zal zijn als deze van Pukkelpop, dan mogen we zeker zijn van een echte ervaring van jewelste.

HAAi • Zaterdag • AltVerda • 21:00 – 22:00

© Andy Parsons

Tenail Throssell, beter gekend als de Australische dj HAAi bracht vorig jaar haar eerste solo album Baby, We’re Asceding uit. Op die langspeler was dansen geen optie, maar een verplichting en zorgde de Australische ervoor dat we het gehele album het gevoel kregen alsof we op een zomerse open air stonden. Net zoals Yussef Dayes, hield HAAi ook vorig jaar eens halte in ons land met een passage op Pukkelpop. Voor de mensen die de Australische nog niet echt kennen, maar ergens wel een belletje doet rinkelen, zal de dj uitermate kennen van haar grote hit “Lights Out” met Fred Again.. en Romy. Wij zijn er alvast zeker van dat HAAi een een groot dansfeest zal maken zaterdagavond op de AltVerda.

DOMi & JD BECK • Zaterdag • Endoma • 16:30 – 17:30

© Tehillah De Castro

Het jonge duo DOMi & JD BECK is niet alleen eentje om naar uit te kijken op CORE Festival, maar ook voor hun rooskleurige toekomst. DOMi en JD, respectievelijk 22 en 19 jaar oud, hebben in hun jonge levensjaren al twee Grammy Awards-nominaties op hun palmares staan, zijn de protégés van Anderson .Paaks label en mochten al optreden met grote namen zoals Ariana Grande en Snoop Dogg. Door hun coole en fijne looks, ben je zeker niet mis als je dreampop of indierock verwacht, maar de werkelijkheid is anders. Met hun supersonische jazz maken ze zich klaar om de vooravond op een perfecte manier te laten ingaan en op de Endoma iedereen voor te bereiden op nog een avond vol muziekplezier.

RORI • Zaterdag • Ardo • 13:45 – 14:30

© Leni Sonck

In 2020 bracht de jonge Waalse zangeres RORI nog haar debuutsingle “Gonna Get Mine“, maar anno 2023 besloot ze voluit te gaan voor haar moedertaal. Na een succesvolle stop op het gerenommeerde showcasefestival Eurosonic, kregen we enkele maanden geleden haar debuut-ep Ma saison en enfer waar ze ons zeer fijne Franse popnummers bezorgde. We zijn dan ook meer dan benieuwd hoe ze haar Franse chansons en met name haar grootste hit “Docteur” zal brengen in de Brusselse bossen, na eerdere succesvolle passages in het Koninklijk Circus en de Ancienne Belgique. Maar zoals het er nu uitziet, mogen we ons verwachten aan een fijne, dansbare popset van RORI op de mainstage op zaterdag.

Benny The Butcher • Zondag • Endoma • 17:15 – 18:00

© Cam Kirk

Voor een staaltje oldschool East Coast hiphop moet je zondag op de Endoma zijn. De Amerikaanse rapper Benny The Butcher zal daar namelijk tonen hoe een echte hiphopset gegeven moet worden. Vorige zomer mochten wij hem al in zijn volle glorie aanschouwen op Dour waar hij regelmatig te kampen had met geluidsproblemen, maar zeker een boeiende show wist te geven met enkele scherpe kaakslagen. Benny The Butchers laatste album, Tana Talk 4, dateert van vorig jaar, waar hij iedereen klaarblijkelijk mee wist te overtuigen en sindsdien verzorgde hij voornamelijk guestappearances op andere nummers. Wie weet brengt hij dan ook wel een van die collaborateurs mee, maar om dat te weten, zal je je present moeten tekenen op zaterdagavond.

Nabo curated by Fifty Session • Weekend • 13:00 – 00:00

© Theo Dubois

Wie even geen zin heeft in grote podia en wat nieuw talent wilt ontdekken, moet zeker eens een kijkje nemen bij de Nabo stage. Gecureerd door Fifty Session, krijgen we in ware Five Oh-huisstijl diverse sets aangeboden in allerlei genres. Zo mochten we afgelopen maand nog zonmai, Angie, Movulango, Later en Mankiyan ontvangen in de Belgische hoofdstad. In het verleden kregen nu grote artiesten zoals CORE-headliner Angèle, maar ook Loyle Carner, Zwangere Guy, Mahalia, Clara Luciani… een plaatsje op Fifty Session, waaruit we zeker kunnen afleiden dat ze een neus hebben voor aanstaand en misschien wel groot talent.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.