Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Romy & HAAi – “Lights Out”

We kregen de afgelopen paar jaar al meerdere gekke, onverwachtse of gewoon coole samenwerkingen te horen door de coronacrisis, en vandaag mogen we er wederom eentje aan dat lijstje toevoegen. Sterker nog, het gaat om drie artiesten die tijdens de pandemie een (nog) groter publiek wisten aan te spreken. Zo scoorde de Britse dj en producer Fred again.. met onder andere “Marea (We’ve Lost Dancing)” een gigantische hit, ging Romy Madley Croft (van The xx) even haar eigen weg met “Lifetime” en remixte HAAi vervolgens dat nummer waardoor de BBC zijn schouders onder het clubproject zette. De drie kwamen elkaar met andere woorden dus wel eens tegen in het Britse dansmilieu en raakten zo hecht bevriend, met een uiterst leuke samenwerking als eindresultaat.

Willen of niet, er zal gedanst worden op “Lights Out”. De sfeer zit er meteen dik in dankzij de aanstekelijke beats en herhaaldelijke stemsample van Romy, waardoor stilzitten niet meer tot de opties behoort. Aan het begin mogen we dan wel nog wat melancholische toetsen horen, maar eenmaal het eerste refrein aanbreekt, is het hek helemaal van de dam. We horen het beste van drie werelden: de aanstekelijke poppy beats van Fred again.., de iets diepgaandere muzikale touch van HAAi en de herkenbare stem van Romy. Het zorgt voor een kleine vijf minuten plezier, waardoor onze knaldrang nog maar wat groter is geworden.

Albums of soloshows zijn voor geen enkel van de drie aan de orde, al ziet het er wel naar uit dat Romy terug met The xx in de studio zit voor de opvolger van I See You.

Fred again..: Facebook / Instagram
Romy: Facebook / Instagram
HAAi: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - "stayinit" (feat. Lil Yachty & Overmono)

Je weet dat er iets staat te gebeuren wanneer de naam Fred again.. voorbijkomt. De Britse producer is al een tijdje alomtegenwoordig…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.