AlbumsRecensies

RORI – Ma saison en enfer (★★★): Fijne popexplosie

In 2020, een jaar dat we massaal willen vergeten, bracht RORI met “Gonna Get Mine” en “Truth Hurts” haar eerste songs uit. Inmiddels koos de jonge artieste voor haar moedertaal en lijkt de doorbraak om de hoek te schuilen. De Waalse radiostations omarmden de catchy popsongs meteen en zo werd “DOCTEUR” een van de meest gedraaide liedjes in 2022. Vorige maand mocht ze zich vervolgens in de kijker zingen op het gerenommeerde showcasefestival Eurosonic en ook dat ging niet zomaar voorbij. In het kader van de Week van de Belgische Muziek werd een minidocumentaire gemaakt van dat avontuur én krijgen we de debuut-ep van RORI voorgeschoteld.

Ma Saison en enfer vormt een behapbare introductie tot de artieste voor iedereen die haar (nog) niet kent, maar ook een krachtig statement naar de buitenwereld toe. De helft van de songs leerden we namelijk al op voorhand kennen, waarvan “Ma place” het recentste wapenfeit is. De compacte, catchy single wist door het ruwe randje meteen te overtuigen en beschijnt ook de minder rooskleurige kanten van het leven als artiest.

Dan blijft er slechts nog een handvol nieuwe nummers over om echt te ontdekken. “Encore” begint iets duisterder en legt daarmee meteen de link met de titel van de ep. Wanneer het geheel in een stroomversnelling terecht lijkt te komen, zijn we echt overtuigd. Het explosieve refrein dat even later volgt, profileert zich als kers op de taart en we zijn vast niet de enigen die meteen een uitbundige festivalweide in gedachten zien. Dat zou zomaar eens realiteit kunnen worden, want vooral in de zuidelijke helft van ons land staat RORI deze zomer op tal van festivals.

Wie RORI onlangs live zag, zal “Soleil” ongetwijfeld herkennen. De popsong ligt fijn in het gehoor en vooral de expansieve sound in het refrein weet de aandacht te trekken. ‘J’ai trop la flemme de faire des efforts pour te plaire’, klinkt het en daarmee toont de zangeres dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. RORI bijt van zich af op Ma saison en enfer en doet daarmee een naar onze bescheiden mening geslaagde poging zich op de landkaart te zetten.

Met Ma saison en enfer onder de arm trekt RORI de komende maanden goed gewapend ten strijde. De vier songs die de artieste voorstelt op haar ep blinken uit in explosiviteit en weten de aandacht van de luisteraar zo vast te houden. Nu ligt de bal in het kamp van RORI om te bewijzen dat ze ook live deze nummers op overtuigende wijze kan brengen.

RORI staat op 20 juli op Les Francofolies de Spa, op 29 juli op Les Gens d’Ere Festival in Doornik en op 26 augustus op Les Solidarités in Namen.

Facebook / Instagram

Ontdek “Ma place”, ons favoriete nummer van Ma saison en enfer, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

590 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

RORI @ Ancienne Belgique (AB Club): Veelbelovende toekomst

Soms heb je niet meer nodig dan een sterke song om je carrière van de grond te krijgen en zo geschiedde het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop maakt affiche compleet met Tsar B, Only The Poets, ArrDee en meer!

Voor één keer niet op woensdag, maar wel op donderdag: een reeks nieuwe Pukkelpop-namen. En het zijn meteen ook de laatste, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.