Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes – “Black Classical Music” (feat. Venna & Charlie Stacey)

Eind februari kondigde CORE aan dat ook Yussef Dayes een plaatsje kreeg op de affiche van het festival. De drummer bracht al enkele albums uit met andere artiesten, waaronder Tom Misch, Charlie Stacey en Rocco Palladino, maar op een soloalbum was het echter wachten. Binnenkort komt daar wel verandering in. Over enkele maanden verschijnt Dayes’ debuutalbum Black Classical Music en daar zal hij waarschijnlijk al wat van laten horen op CORE, waaronder deze titeltrack.

Hoewel het een soloplaat zal zijn, schakelde Yussef Dayes voor “Black Classical Music” de hulp in van Venna en Charlie Stacey. De single duurt iets langer dan vijf minuten, maar gelukkig vervelen we ons geen seconde. De drummer grijpt ons vast van in het begin door te openen met intro die zo uit een jazzclub zou kunnen komen. Wat daarna volgt is een ritmisch stuk dat begeleid wordt door een wilde piano. Ons lichaam begint spontaan te bewegen, al geeft Dayes ons ook de nodige rust. Vijf minuten van die intense sound zou iets te veel van het goede geweest zijn, dus schakelt hij iets over het midden over naar een kalmer intermezzo waarin vooral zijn percussiekunsten te horen zijn. Voor de grote finale worden alle instrumenten nog eens stevig samen gegooid en we beseffen het bijna niet dat het nummer al bijna gedaan is. Op “Black Classical Music” horen we niet zomaar een drummer, maar een heuse artiest die vijf minuten als een seconde kan laten voorbij gaan.

Black Classical Music verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.