LiveRecensies

zonmai en Angie @ Fifty Session: Duiken naar nieuw talent

Elke maand organiseert het Brussels PR bureau Five Oh onder de noemer Fifty Session op een unieke locatie een avond met een lokale en een internationale artiest op de affiche. Beide krijgen elk een klein halfuur om tijdens een exclusieve showcase hun talent uit de doeken te doen. De sessie die gisteren werd georganiseerd was op meerdere vlakken bijzonder: niet alleen werd ze gehouden in een immense opblaasbare duikboot op de Brusselse Kunstberg, er werd ook een samenwerking met niemand minder dan CORE Festival voorgesteld. Zo zal Fifty Session een verborgen podium cureren op het festival dat eind mei in de schaduw van het Atomium wordt georganiseerd door Rock Werchter en Tomorrowland. Als je weet dat Fifty Session in het verleden al Angèle, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en Bibi Seck lanceerde, kan je er dus van uit gaan dat op hun podium op CORE Festival heel wat moois te ontdekken zal zijn.

Tot CORE Festival is het nog een kleine dertig dagen wachten, maar dat weerhield Fifty Session er niet van om nu al iets interessants te organiseren. Op de indrukwekkende Kunstberg, op een boogscheut van de Grote Markt en het Warandepark, werd een immense, knalgele opblaasbare duikboot opgesteld waarin de showcases werden gehouden. De duikboot was imposant langs buiten, maar bood aan de binnenkant ook voldoende plaats om iedereen te laten genieten van de optredens. De knusse binnenkant zorgde in elk geval voor extra sfeer, ook al begon de geur van de plastieken constructie na een tijdje verdacht veel te lijken op die van een springkasteel (lees: muffe zweetvoeten). Gelukkig was de muziek allesbehalve muf en had het publiek er veel zin in om een feestje te bouwen.

© Theo Dubois

zonmai bestormde als eerste het podium van de gele duikboot. De jonge Franse zangeres verblijft al enkele jaren in Brussel en loste de afgelopen drie jaar via SoundCloud al enkele frisse singles. Met haar mix van rap, chanson en hyperpop zette ze de Kunstberg snel in vuur en vlam. Meer dan subtiele achtergrondvisuals en een dj met backingtrack had ze niet nodig om het publiek enthousiast te krijgen. Haar stem werd net als op plaat zwaar vervormd door autotune, maar dat leek de aanwezige fans allerminst te deren. Het publiek zong immers enthousiast mee met heel wat nummers. Vooral de recente single “Oula” kon op heel wat gejoel rekenen.

Voor de single “Cool Kiss” riep zonmai de rapper Kyobee mee op het podium. Zijn gedreven raps vulden enkele melodieuze zanglijnen van zonmai goed aan en dat zorgde voor een hoogtepunt van de set. Bovendien slaagde hij er in om samen met zonmai het publiek goed op te zwepen. Zeker op de eerste rijen was er geen gebrek aan sfeer en danste iedereen vrolijk mee op de beats. Toen de zangeres in het afsluitende “Fashionista” in het publiek stapte om iedereen op te jutten, was er voor de rest van de zaal geen ontkomen meer aan: stilstaan was niet langer een optie.

Gelukkig kon het publiek na het vurig optreden van zonmai even op adem komen tijdens een korte pauze, want de set die Angie vervolgens met haar dj gaf was allerminst ingetogen. Op plaat klinkt de rap en r&b van de Franse behoorlijk ingetogen en sensueel, maar live was alles toch wat steviger. Zo kwamen de aanstekelijke singles “Méchant” en “Le Choix” van de recent verschenen ep L’Amoroso extra prikkelend binnen met stevige bassen. Het zette de duikboot in elk geval in beweging.

Doorheen de set stond Angie zelfzeker op het podium en danste ze regelmatig subtiel mee op de muziek. Haar dj ging heel even in de spotlight staan om een moderne dans uit te voeren, maar Angie wist de aandacht alsnog vast te houden met haar warme zangstem. Die meanderde vlot heen en weer tussen zwoel gezang en intense raps. Het publiek genoot er ook van en trakteerde de jonge zangeres op het einde van haar set op een enthousiast applaus. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Angie met haar volgende platen zeker nog een groter publiek zal vinden.

Fifty Session slaagde er alweer in om op een unieke locatie twee interessante artiesten voor te stellen aan een enthousiast publiek. Mensen met een ticket op zak voor CORE Festival moeten zeker het podium van Fifty Session in de gaten houden want daar zal ongetwijfeld heel wat moois te ontdekken zijn. Twijfelaars die nog geen ticket op zak hebben hoeven niet te panikeren want er zijn nog steeds kaartjes beschikbaar.

Instagram zonmai

Facebook Angie / Instagram Angie

168 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single zonmai - "Boom Boom"

Brussel is de laatste jaren meer en meer trekpleister geworden voor jonge creatievelingen. De Franse zonmai verkaste vier jaar geleden van de…
Festivalnieuws

Trix deelt volledige poster WAO met o.a. ILA, Ão, Captain Kaiser en meer!

Aan de Antwerpse Noordersingel kijken ze met grote anticipatie uit richting februari. Trix zet dan namelijk traditiegetrouw de bloemetjes buiten met het…
LiveRecensies

Fifty Lab 2023 (Dag 3): Bruisend Brussel

De laatste dag van Fifty Lab was meteen ook de drukbezochtste van ze allemaal. Rond tien uur in de avond kon de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.