Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan wij van mening zijn dat ze een gouden toekomst tegemoet gaat. De afgelopen dagen lieten we je zo onder meer kennismaken met Arend Delabie, The Christian Club, Piffy en Neptune Bloom, maar vandaag zoeken we het ook eens buiten de landgrenzen. In het tweede en laatste deel schotelen we je vijf veelbelovende namen voor van wie wij heel wat moois verwachtingen 2023.

STONE

© Charlie Harris

De spoeling veelbelovende bands wordt alsmaar dunner, al wil dat gelukkig niet zeggen dat er onvoldoende talent te vinden is. Het uit Liverpool afkomstige viertal STONE is daar een van de betere voorbeelden van met hun aanstekelijk gitaarkabaal. De band wil naar eigen zeggen een spreekbuis zijn voor de onderdrukte jonge stemmen en doet dat voorlopig meer dan goed. Hun meest recente single “Money (Hope Ain’t Gone)” werd inmiddels door Studio Brussel opgepikt en ook in Nederland vergaart het gezelschap steeds meer airplay. Binnenkort trekt STONE overigens mee op Europese tour met The Kooks, waar het zich helemaal kan klaarstomen voor een ongetwijfeld drukke festivalzomer.

FLO

Vorige week kwamen de dames uit de bus als winnaars van het prestigieuze BBC Sound of 2023 en het heeft er dan ook alle schijn van dat FLO het dit jaar over de volledige lijn zal waarmaken. Het drietal katapulteert je met haar aanstekelijke r&b terug naar de hoogdagen van de girlgroups uit de nillies, al slagen de Britten er wel in om behoorlijk fris en vernieuwend te klinken. Ook Stormzy outte zich recent nog als fan en liet FLO zijn single “Hide & Seek” in een nieuw jasje steken. Toch is het vooral met hun eigen singles “Cardboard Box“, “Immature” en “Losing You” dat ze ons pophart sneller doen slaan. FLO zit met andere woorden in een goeie flow, die het drietal ongetwijfeld nog ver zal brengen.

Debbie

Nog iemand waar Stormzy helemaal weg van is, is Debbie. Recent tekende de Britse soulpopzangeres een platencontract bij het gerenommeerde label Def Jam (opgericht door onder meer Rick Rubin) en dat heeft haar regelrecht vleugels gegeven. NME bestempelde haar zelfs als een ‘once in a generation vocalist’, maar onder al die lof blijft Debbie gewoon haar nuchtere zelve. Getuige daarvan was haar single met BERWYN en het mooie “Cherry Wine”, die beiden een inleiding zijn van een eerste projectje. Met zo’n prachtige stem en goede omkadering kan het eigenlijk niet mislopen en we kijken dan ook uit naar haar volgende stap.

Divorce

© Meadow Florence

Divorce is zo’n band waar je niet anders dan verliefd op kan worden. Afgelopen jaar zagen we het viertal uit Nottingham aan het werk op Left of the Dial en daar veroverde het niet alleen ons muzikaal hart. Hun melodieuze postpunk met folkinvloeden doet bij momenten wat denken aan indieveteranen Big Thief, maar dan toch net iets gretiger en strakker gebracht. Tot hun groeiende fanbase behoren trouwens bekende namen als YouTube-criticus Anthony Fantano, Self Esteem en BBC Radio 6-coryfee Steve Lamacq; stuk voor stuk belangrijke smaakmakers. De veroveringstocht schakelt dit jaar overigens een versnelling hoger, met nog meer optredens en nog meer muziek.

Royel Otis

© Alex Wall

Voor de laatste act trekken we naar een van onze favoriete bestemmingen: Australië! Het olijke indieduo Royel Otis uit Sydney is in eigen land in amper een paar maanden gerijpt tot een regelrechte hype en dat allemaal dankzij het catchy hitje “Oysters In My Pocket”. Je kan de Aussie’s ook moeilijk ongelijk geven, want het nummer verspreidt zodanig veel feelgood-sfeer dat je automatisch een grijns op je gezicht krijgt. Royel Otis heeft er zelfs al een kleine Europese tour op zitten (inclusieve stop in de Trix) en dat wakkerde de honger alleen nog meer aan om het ook in onze contreien te gaan maken. Royel Otis, een naam die je dus maar beter nauwlettend in de gaten houdt in 2023.

De Grote Beren Van Morgen 2023

Maandag 2/1 – TJE
Dinsdag 3/1 – RONKER
Woensdag 4/1 – judith
Donderdag 5/1 – Adja
Vrijdag 6/1 – Katie Gregson-MacLeod, The Dinner Party, Nia Archives, Ayra Starr en DEADLETTER
Maandag 9/1 Arend Delabie
Dinsdag 10/1 – The Christian Club
Woensdag 11/1 – Piffy
Donderdag 12/1 – Neptune Bloom
Vrijdag 13/1 – STONE, FLO, Debbie, Divorce en Royel Otis

1771 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FLO - "Fly Girl" (feat. Missy Elliott)

Er is al lange tijd geen act geweest waar we zo ongelooflijk enthousiast van raken als van FLO. Het drietal, bestaande uit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Royel Otis - "Sofa King"

Met de wind in de zeilen stevent Royel Otis stilaan af om een van de nieuwkomers van 2023 te worden. In hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.