Muzieknieuwtjes

FLO is BBC Sound of 2023!

De teerling is geworpen. Een 136-koppige vakjury bestaande uit artiesten (waaronder kleppers als Elton John, Dua Lipa en Sam Smith), journalisten, managers en experts koos voor FLO als BBC Sound Of 2023. De keuze is allerminst een verrassing, want het r&b-drietal is in het Verenigd Koninkrijk aan een serieuze opmars bezig. Hun debuutsingle “Cardboard Box” sloeg meteen in en lanceerde de ambitieuze zangeressen bij een miljoenenpubliek. De ambities van FLO liegen er trouwens niet om, want naar eigen zeggen willen ze ‘de grootste r&b-girlgroup ter wereld worden’. De ingrediënten om tot dat succes te kunnen komen, hebben ze alvast, want hun sound doet wat denken aan Destiny’s Child, maar dan uiteraard met een hedendaagse en frisse toets. Luister maar eens naar hun vorige single “Losing You” en je zal begrijpen wat we bedoelen. De huldiging tot BBC Sound Of 2023 zal hen ongetwijfeld een extra duwtje in de rug geven. Eerdere winnaars van de prestigieuze prijs zijn Sam Smith, Michael Kiwanuka, PinkPantheress en Adele.

De podiumplaatsen zijn dit jaar weggelegd voor de alomtegenwoordige producer Fred again.. (zilver) en de UK Jungle-revelatie Nia Archives (brons). De top vijf wordt vervolledigd door de zeemzoete pop van Cat Burns (vierde plaats) en de retrosoul van het Amerikaanse trio Gabriels (vijfde plaats).

1813 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FLO - "Fly Girl" (feat. Missy Elliott)

Er is al lange tijd geen act geweest waar we zo ongelooflijk enthousiast van raken als van FLO. Het drietal, bestaande uit…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FLO - "Losing You"

2023 belooft een mooi jaar te worden voor FLO. De Britse girlband debuteerde aan het begin van het jaar met het catchy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.