Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE – “Money (Hope Ain’t Gone)”

© Charlie Harris

Er waait een frisse bries door Liverpool en die heet STONE. Het viertal wordt her en der bestempeld als een grote belofte voor de toekomst en dat is niet geheel onlogisch. De band tekende dit jaar een platencontract bij Universal Music en maakt ook op livevlak heel wat sprongen. Zo speelde STONE al op Reading & Leeds en werden ze door onder meer Louis Tomlinson, Inhaler en Sam Fender gevraagd als voorprogramma. Op 18 november brengen ze hun eerste ep PUNKADONK uit en daar is “Money (Hope Ain’t Gone)” een laatste voorbode van.

STONE wil de ondergrondse stem zijn van de verloren jeugd en dat ze dat ook zijn, bewijzen ze op “Money (Hope Ain’t Gone)”. In het nummer hebben ze het over de hoop in een betere toekomst en vooral ook over de struggle om op te groeien in de Gen Z. Aan inhoudelijke relevantie al geen gebrek, maar ook muzikaal klinkt de band op “Money (Hope Ain’t Gone)” behoorlijk fris en vernieuwend. Nochtans doet de band op het eerste gehoor niet gek veel anders dan de andere indie/britpopbands. Het verschil zit hem bij STONE in hun speelse en doch strakke stijl. De variatie in tempo zorgt kort voor het refrein telkens weer voor een leuke spanning en de backings van bassiste Sarah Surrage missen hun effect niet. Krachtig en veelbelovend wat STONE ons hier voorschotelt.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE - “My Thoughts Go”

Een van de heetste gitaargedreven bands van het moment? Da’s STONE. Het Liverpoolse kwartet heeft pas twee ep’s onder de arm, maar…
InstagramLiveRecensies

STONE @ Botanique (Orangerie): Zwetende stenen

Het was nog maar van 30 oktober geleden dat STONE in de Brusselse Botanique stond, al stond de band toen al op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.