FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2023: Piffy

© Nathan Dobbelaere

We ontdekken dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten. Sommige acts laten zelfs zo een grote indruk achter, dat we hen een extra duwtje in de rug willen geven. In januari stellen we daarom elk jaar onze ‘Grote Beren van Morgen’ voor, waarmee we acts met veel potentieel in de schijnwerpers zetten en doorheen het jaar wat nauwgezetter volgen. Na een succesvolle editie vorig jaar, nodigden we dit jaar opnieuw acht opkomende acts uit voor een interview en gebruikten we de sfeervolle ruimtes van Trix als decor voor enkele portretten. Vandaag stellen we met plezier de avantgardistische popfee en Sweats-lid Stien Bovijn, oftewel Piffy, aan je voor. Ze heeft nog geen muziek uitgebracht, maar haar demo’s op vi.be klinken ontzettend veelbelovend.

Hoe zou jij je project aan iemand die er nog niet vertrouwd mee is voorstellen?

Piffy is als een dromerige Pokémon die elke avond in de club zó hard danst in haar eigen donkere wereld, dat niemand eigenlijk snapt wat ze aan het doen is. Zo is de muziek ook: je gaat er hard op, of je snapt het niet.

Wat zijn de basisingrediënten van je muziek? Welke elementen komen vaak terug?

Een vette beat alstublieft. En een dikke poppy vocal erover.

De ongeremde weirdo en verwarde boze dromer in mij konden hun ding doen. En nu is Piffy wie ik ben als ik schrijf en perform.

Hoe is het project eigenlijk ontstaan?

Piffy is mijn pure ik. Sinds we met Sweats zijn beginnen optreden heeft mijn piffy-kantje een duidelijkere vorm gekregen. De ongeremde weirdo en verwarde boze dromer in mij konden hun ding doen. En nu is Piffy wie ik ben als ik schrijf en perform.

© Nathan Dobbelaere

Hoe is de sound van het project geëvolueerd? Waar gaat de muzikale reis momenteel naartoe?

De Piffy-sound zoeken is de moeilijkste uitdaging. Er zitten nummers tussen die al vijf jaar oud zijn. Ze krijgen een saus van dikke beats en autotune, en wat rare synthjes hier en daar. Het liefst maak ik een mix van enerzijds dikke popschijven en anderzijds kleine wereldscheppende stukjes op zichzelf.

Welke artiest of band vormt een inspiratie op muzikaal of tekstueel vlak?

SOPHIE, Charli XCX, Grimes, Flume, Marie Davidson, Debby Friday, COBRAH, Smerz, Oklou… een eindeloze lijst!

Wat zijn tot nu toe de grootste mijlpalen in je carrière?

De grootste mijlpaal is toch dat ik nog altijd vage, harde muziek zit te maken in het midden van de nacht en er iets mee ga doen. Ik dacht dat ik dat al lang zou opgegeven hebben. Maar de speelvogel in mij wint.

© Nathan Dobbelaere

Welke obstakels of uitdagingen kwamen al op je pad?

Ik denk dat corona zowel een obstakel als een overwinning is geweest. Ik ben heel die periode totaal niet veel met muziek bezig geweest. Schrijven lukte niet en interesseerde me ook niet zo veel. Achteraf gezien was dat een duidelijk teken dat ik me niet goed voelde in mijn vel. En toen we terug buiten mochten, snakte ik naar beats en zweet op de dansvloer. En naar rave-sessies met mezelf in Ableton, blijkbaar.

Ik heb er geplastifieerde duivenstront uitgedeeld tijdens mijn show, dus ik kan moeilijk iets bedenken dat dat kan overtreffen.

Wat is tot nu toe de mooiste fase of het mooiste moment geweest?

Met Piffy op Overlast spelen in De Studio in mei afgelopen jaar. Ik heb er geplastifieerde duivenstront uitgedeeld tijdens mijn show, dus ik kan moeilijk iets bedenken dat dat kan overtreffen. Het was mijn tweede Piffy-show. Ik stond in de Rotonde en ik had het gevoel dat het publiek daar mee was. Mijn stylist Justine Cappelle was er toen ook bij en dat zorgde ervoor dat ik me volledig op mijn gemak voelde.

Met welke ambitie kijk je naar 2023?

Oef! 2023 wordt hard! Let’s go!

Wat zijn de eerste dingen waar je naartoe werkt?

Ik ben nu artist in residence in Trix, dus we gaan hard werken om iets uit te brengen. Dikke singles en een ep om precies te zijn!

Wat mogen we van de ep verwachten?

Veel shows spelen en iedereen raar zien dansen.

Fan van piffy? Volg haar op Facebook en Instagram.

Morgen ontdek je onze laatste ‘Grote Beer van Morgen’. 

De Grote Beren Van Morgen 2023

Maandag 2/1 – TJE
Dinsdag 3/1 – RONKER
Woensdag 4/1 – judith
Donderdag 5/1 – Adja
Vrijdag 6/1 – Katie Gregson-MacLeod, The Dinner Party, Nia Archives, Ayra Starr en DEADLETTER
Maandag 9/1 – Arend Delabie
Dinsdag 10/1 – The Christian Club
Woensdag 11/1 – Piffy

Foto’s door Nathan Dobbelaere
Creative direction door Maxim Meyer-Horn
Speciale dank aan Trix

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single piffy - "out of office"

De Antwerpse piffy startte haar jaar bijzonder goed. Nadat wij haar muzikale talent al spotten en haar doopten tot een van onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.