Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘Grote Beren van Morgen’, van wie wij van mening zijn dat ze een gouden toekomst tegemoet gaat. De afgelopen dagen lieten we je zo onder meer kennis maken met Ão, Patches, BLUAI en Stay Idle, maar ook internationale namen zoals Wet Leg en Steam Down kon je de afgelopen dagen leren kennen op onze site. Vandaag trekken we voor het laatste deel op een heuse wereldreis naar verschillende continenten en landen.

Tems

Nigeria bracht de afgelopen jaren heel wat geprezen artiesten zoals Wizkid en Burna Boy naar voren en in dat illustere rijtje mag zich gestaag ook Tems voegen. De Nigeriaanse R&B-nieuwkomer liet de voorbije twee jaar al heel wat van zich horen met twee ep’s en werkte zelfs al samen met grote kleppers als Drake, Brent Faiyaz en Khalid. Ook met haar eigen muziek scoort Tems steeds meer bij het publiek en brengt ze met haar zwoele afro-pop een frisse wind in de popmuziek. Dit jaar zou haar langverwachte debuutalbum in de rekken moeten liggen en als die in dezelfde lijn ligt als haar eerder materiaal, dan staat er een grote doorbraak niets meer in de weg.

King Stingray

© Sam Brumby

Down Under heeft er met King Stingray nog maar eens een veelbelovende en unieke band bij. Het vijftal brengt in hun nummers twee Australische culturen op een erg fraaie manier samen en creëerde en passant een eigen genre dat ze zelf Yolŋu surf rock genoemd hebben. De band werd een tijdje geleden opgericht door Yirrŋa Yunupiŋu en Roy Kellaway, die beiden afstammelingen zijn van de Yothu Yindi-bevolking in het bruut hete noordoosten van Australië. Ondertussen werden ze door het Bargain Bin Music (het label van The Chats) opgepikt en gezamenlijk stuurden ze al een drietal nummers de wereld in. De fusie tussen de traditionele muziek van de Yothu Yindy-bevolking en de ontspannen surfrocksfeer is zodanig aanstekelijk dat we er heel zeker van zijn dat King Stingray voor grootse dingen zal zorgen in 2022.

Mandy, Indiana

© Holly Whitaker

De Britse Eilanden blijven nog steeds de vruchtbaarste grond om nieuw muzikaal talent te ontdekken. Dat idee wordt nu nog maar eens bevestigd door Mandy, Indiana. Het drietal (live een viertal) uit Manchester mixt een karrenvracht aan invloeden – waaronder postpunk, new-wave en industrial – tot een angstaanjagend, mysterieus geheel waarvan je haren rechtop gaan staan. Het klinkt met andere woorden allemaal heel ruw en chaotisch, maar aan de andere kant zitten de nummers ook gewoon bijzonder goed in elkaar. Niet alleen dat onderscheid Mandy, Indiana van de rest, ook het feit dat frontvrouw Valentine Caulfield haar intrigerende stem in het Frans gebruikt, zorgt voor een indrukwekkende toevoeging aan het geheel. ‘Spannend’ is dus misschien wel het beste woord om dit drietal te omschrijven.

Cathy Jain

© Mae Sass

Dit jaar wordt ze achttien, maar dat zou niet de enige mijlpaal in het jaar van Cathy Jain moeten worden. De Britse zangeres groeide op in een klein dorpje in Cheshire, maar leefde tot haar dertien in China. Hierdoor zijn veel van haar muzikale invloeden van daar te halen en dat zorgt ervoor dat haar muziek een mengelmoes is aan invloeden. We horen zo onder meer Billie Eilish, Frank Ocean en Lana Del Rey terug in de muziek van de jongedame. Begin november verscheen met Artificial haar eerste ep, maar het lijkt erop dat ze daar dit jaar alle vruchten zal van plukken. Nummers als “cool kid” en “green screen” geven aan waarom het talent van Jain meer omhelst dan enkel haar klein dorpje en zo zal je er dit jaar niet kunnen aan ontkomen.

De Grote Beren Van Morgen 2022:

Maandag 3/1 – BLUAI
Dinsdag 4/1 – Dishwasher_
Woensdag 5/1 – Bobbi Lu
Donderdag 6/1 – Porcelain id
Vrijdag 7/1 – Wet Leg, Sad Night Dynamite, Steam Down en Tora-I
Maandag 10/1 – Stay Idle
Dinsdag 11/1 – Ão
Woensdag 12/1 – Judith Kiddo
Donderdag 13/1 – Patches
Vrijdag 14/1 – Tems, Cathy Jain, King Stingray en Mandy, Indiana

Dit artikel werd geschreven door Niels Bruwier, Simon Meyer-Horn en Lucas Palmans.

1619 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cathy Jain - "PLAYFIGHT"

Naar jaarlijkse gewoonte stellen we in januari onze ‘Grote Beren Van Morgen‘ voor, een lijstje met veelbelovend talent dat zou kunnen doorbreken….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single King Stingray - "Let's Go"

Bij Dansende Beren zijn we al een tijdje helemaal wild van de nieuwe Australische sensatie King Stingray. In januari stelden we het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single King Stingray - "Camp Dog"

Drie nummers uitbrengen en al meteen zalen uitverkopen, het is niet voor alle bands weggelegd. King Stingray doet het wel en dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.