FeaturesInstagramUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Patches

© CPU – Nathan Dobbelaere

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk achter, dat we hen een extra duwtje in de rug willen geven. In januari stellen we daarom elk jaar onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor, waarmee we acts met veel potentieel in de schijnwerper zetten en doorheen het jaar wat nauwgezetter volgen. Dit jaar nodigden we onze selectie voor het eerst uit voor een interview en gebruikten we de sfeervolle ruimtes van Trix als decor voor enkele portretten. Vandaag stellen we met plezier de sensuele popdroom Patches aan je voor.

Hou zou jij Patches omschrijven aan iemand die je muziek nog niet kent?

Ik zou zeggen dat het meeslepende muziek is met rustige en zwoele elementen. Eigenlijk vind ik het best moeilijk om mijn muziek te omschrijven. Mensen zeggen wel vaak dat ze door mijn nummers het gevoel hebben dat ze even in een andere wereld terechtkomen, dat ze er tijdens een optreden inzitten en er achteraf dan terug uit zijn. Het is sowieso puur stilistisch donkere, zweverige pop en we proberen ook op podium zo’n wereldje te creëren. Alles speelt een rol.

Wat zijn de basisingrediënten van je muziek? Zijn er elementen die vaak terugkeren?

We zijn daar heel bewust mee beginnen werken en er zijn uiteindelijk heel veel demo’s die we uitgewerkt hebben die het nooit gehaald hebben tot een afgewerkt nummer. Er waren er wel genoeg om te beseffen dat bepaalde elementen vaker terugkwamen. Een heel typische is bijvoorbeeld de echo op de kick of op de snare. Er zijn heel veel nummers waar dat in zit, zoals “Road to Ruin” en “Food for Fantasy”.

Nadat we doorhadden dat we ze vaker gebruikten, deden we het steeds meer. De basgitaar is verder ook sterk aanwezig en de drums zijn vaak heel luid. Belletjes en chimes zitten er ook vaak in en vocaal proberen we de stemmen heel in your face te laten klinken zodat ze persoonlijker overkomen. Eigenlijk staan we al op een punt dat als we aan een album willen werken, dat we daar al een beetje van willen afstappen. In plaats van dit nog verder te willen uitspelen, zullen we misschien eens heel hard focussen op een van die elementen waarvan we weten dat het Patches is.

Het is sowieso puur stilistisch donkere, zweverige pop en we proberen ook op podium zo’n wereldje te creëren. Alles speelt een rol.

Hoe is Patches eigenlijk ontstaan?

Ik heb “Hot Enough” geschreven en besloot dan naar Aram te stappen om hem te vragen of hij mij kon helpen. Er lagen wel een paar ideeën van nummers klaar en ik had het gevoel dat het tijd werd om met die nummers, teksten en boodschap eindelijk naar buiten te komen. Ik had vroeger nog andere projecten, maar ik voelde dat dit anders was. Ik ben blijven schrijven en werken, waardoor ik kon groeien. Het was heel duidelijk vanuit een bepaald gevoel of situatie ontstaan en in plaats van op een andere manier nummers proberen te schrijven en te maken, is er nu eigenlijk wel een duidelijke bron. Alles gaat ook over één iemand en die blijft momenteel een onuitputbare bron aan inspiratie. Het gaat wel bijna gedaan zijn…

Het was heel duidelijk vanuit een bepaald gevoel of situatie ontstaan en in plaats van op een andere manier nummers proberen te schrijven en te maken, is er nu eigenlijk wel een duidelijke bron.

Hoe is de sound van Patches geëvolueerd? Waar gaat de muzikale reis naartoe?

We willen een beetje meer uit onze comfortzone stappen en het gaat sowieso tof zijn om een beetje te experimenteren. We willen gewaagdere keuzes maken terwijl we focussen op een duidelijke song. We willen de boodschappen duidelijker naar voren brengen en zien dat we de juiste dingen daar rond bouwen en het op de juiste manier is opgenomen. In heel dat proces willen we dat de song iets uitdagender is dan wat er tot nu toe gedaan is.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Welke artiest is voor jou een inspiratie op muzikaal of tekstueel vlak?

Voor mij is dat Sade. In “Food for Fantasy” zit er zelfs een sample van Sade in. Ze is niet alleen op muzikaal vlak een inspiratie, maar ook hoe ze er uitziet als persoon op podium zonder al te veel tralala. In het begin had zij ook veel stress om live te spelen, maar ze is zekerder geworden op podium en ook blijven groeien. Ze is gewoon perfect.

Wat zijn tot nu toe de grootste mijlpalen in je carrière?

De eerste single was sowieso een mijlpaal. Zoiets maak je maar één keer mee en het was zo tof om alle reacties te lezen. “Bye Bye Bye” vond ik ook een mooie, maar vooral ook de tweede ep Silver Foxes. Daarbij voelden Aram en ik echt dat we tevreden waren. De puzzelstukjes vielen mooi in elkaar. We hebben ook een paar mooie shows mogen spelen. We zitten bij een goede boeker en hebben een goed management, dat mee wilt werken en heel betrokken is.

Welke uitdagingen of obstakels kwamen al op je pad?

De muziek van Patches is meteen voor alles en je vindt het ofwel goed of niet goed, maar ik vind dat leuk dat het zo is. Het heeft iets polariserends. Ik zou gewoon meer op de radio willen komen en covid heeft alles wel serieus vertraagd. Nog altijd. We hebben meerdere keren moeten uitstellen en we botsen op dit moment heel de tijd tegen een muur waarbij we niet voorbij kunnen. We kunnen niet veel doen wat achter die muur zit, want we hebben dat allemaal gedaan.

We zitten wat opgesloten met wat we hebben. Tijdens de eerste twee jaren waarbij we aan muziek werkten, zijn we ook meerdere keren tegen grenzen gebotst en van heel dat proces is uiteindelijk enkel “Hot Enough” uitgekomen. Er zijn echt nummers waarvan we dachten: ‘Deze kan ik echt niet meer horen’ en die hebben uiteindelijk ook nooit het daglicht gezien. Dat was niet de beste fase, maar nu lachen we ermee.

© CPU – Mathias Verschueren

Wat is dan je mooiste fase of moment geweest?

Vanaf Aram begon mee te schrijven en achter de piano dingen maakte. Hij had de basislijnen van “Road to Ruin” gemaakt en toen ik dat hoorde, was ik direct verliefd op het nummer. Aram heeft lang gewacht om mee te schrijven, maar het ging dan opeens heel snel en vlot.

2021 is ten einde gegaan. Hoe zou je deze 365 dagen in het algemeen omschrijven?

Ik ben heel dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen. We hebben een nieuwe boeker, een goed team en mooie speelkansen gekregen. Het was wel spijtig dat er alweer een jaar was gepasseerd met toch weer veel gemiste kansen. We hadden al meer kunnen doen, zoals iedereen, dus er heerst ook een dubbel gevoel. We moeten soms echt oplijsten van: ‘Wat is er nu wel geweest?’ We hebben een support in de AB mogen doen, wat echt al heel mooi was. We hebben niet al het potentieel uit “Silver Foxes” kunnen halen, maar we mogen niet te streng zijn.

Met welke ambitie kijk je nu naar het nieuwe jaar?

Ik wil in 2022 mijn debuutalbum schrijven. Ik wil schrijven, schrijven, schrijven en experimenteren. Verder wil ik samenwerkingen aangaan met andere artiesten die kunnen meeschrijven, daar heb ik heel veel zin in en daar kijk ik ook heel hard naar uit. Ik hoop dat ik genoeg inspiratie vind om dat te maken. Ik wil ook zo veel mogelijk spelen, dat is mijn grote droom. Het voorprogramma of een aftershow van Sevdaliza in de Trix spelen zou bijvoorbeeld ontzettend mooi zijn.

© CPU – Mathias Verschueren

Wat zijn de eerste dingen waar je naartoe werkt?

We hebben een show op Zebrawoods als voorprogramma van Mauro Pawlowski (helaas inmiddels afgelast omwille van de verstrengde maatregelen). Ik denk dat er nog een paar goede shows aankomen en ik zou graag eens in Nederland willen spelen als support. Verder wil ik dus heel specifiek aan mijn eerste album schrijven. Met beide ep’s hadden we al het gevoel dat het als een geheel aanvoelt, dus het gaat heel nice zijn als we een vijftal demo’s hebben waarvan we voelen dat ze het concept van het album worden.

Ik wil ook zo veel mogelijk spelen, dat is mijn grote droom. Het voorprogramma of een aftershow van Sevdaliza in de Trix spelen zou bijvoorbeeld ontzettend mooi zijn.

Wat mogen we als eerste muzikaal van je verwachten?

We hebben al een idee voor een single, maar dat is nog niet voor direct. Er zijn dingen bijna klaar, maar we willen onze tijd nemen om dat hele plaatje af te maken. Het geheel moet echt kloppen dus het zou jammer zijn dat we een single uitbrengen die tijdens het schrijven van het album dan toch niet meer bij de sfeer past. Elk nummer moet bij het album passen.

Welke ultieme droom hoop je in 2022 waar te maken?

Ik zou graag een uitverkochte clubshow spelen in een zaal als de AB Club. Ik zou gewoon eens graag op tour willen gaan en het gevoel hebben dat je elke week speelt. Ook dat er mensen komen kijken naar Patches. We spelen veel supports, wat heel leuk is, maar ze komen niet specifiek voor ons. Het zou leuk zijn als we iets meer volk trekken met Patches zelf.

We geloven er alvast sterk in. Succes!

Fan van Patches? Volg haar op Facebook, Instagram en Spotify

Met Patches sluiten we onze ‘Grote Beren Van Morgen 2022’ reeks in schoonheid af. Ontdek onze hele selectie hieronder.

De Grote Beren Van Morgen 2022:

Maandag 3/1 – BLUAI
Dinsdag 4/1 – Dishwasher_
Woensdag 5/1 – Bobbi Lu
Donderdag 6/1 – Porcelain id
Vrijdag 7/1 – Wet Leg, Sad Night Dynamite, Steam Down en Tora-I
Maandag 10/1 – Stay Idle
Dinsdag 11/1 – Ão
Woensdag 12/1 – Judith Kiddo
Donderdag 13/1 – Patches

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patches - "Push Me"

Elk jaar stellen we met Dansende Beren een aantal artiesten voor waarvan we denken dat ze dat jaar zullen doorbreken. Vorig jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RONKER - "MJ"

‘Net als het leven anno 2022 slaat RONKER droog op uw bakkes’. Mits 2023 door het aanslepend conflict tussen Rusland en Oekraïne…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.