FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live finaliseert line-up met o.a. Absynthe Minded, Gavin James en Magnus

© CPU – Nathan Dobbelaere

Live /is Live had ons nog enkele namen tegoed. Met de bekendmaking van haar tien finale acts, laat de organisatie weten dat de timetable nu volledig gevuld is. Op vrijdag 28 juni mogen we ons opmaken voor een optreden van onder andere Ruti. De Britse zangeres betoverde zes jaar geleden in The Voice UK en kwam toen meer dan terecht als winnares uit de bus. Op het programma van de eerste festivaldag restte nog één plekje en die ging naar de Schot Jacob Alon. Geïnspireerd door onder meer Jeff Buckley en Adrianne Lenker schrijft de jongeman intrigerende popsongs met een zoete mildheid. Beide singer-songwriters zullen optreden op het podium van de Dageraad.

Eén van de laatste plekjes op dag twee is gereserveerd voor Absynthe Minded. De Gentse band zit jaren vastgeroest aan de Belgische muziekscène. “My Heroics, Part One” en “Envoi” zijn hun populairste nummers bij uitstek en passeren nog regelmatig de revue op verscheidene radiostations. Vorig jaar liet het viertal haar achtste album, Sunday Painter, op de wereld los waarmee ze haar kenmerkende mix aan indiepop en -rock en jazz – met de nodige creativiteit – nog steeds in stand houdt. Wie die middag ook op het Grote Podium zal verschijnen is Trombone Shorty, met Orleans Avenue in zijn kielzog. Traditiegetrouw komen ook Tom Barman en CJ Bolland van Magnus opnieuw langs om ons aan het dansen te brengen met een dj-set, maar eerst komt Iskander Moon de Dageraad op Linkeroever inpakken met zijn zeemzoete indiepop. Last but not least is het electroduo Charlotte & Reinhard die Live /s Live zaterdagnamiddag van een energieke set zal voorzien.

Het festival wordt op 30 juni aangevuld met onder meer Gavin James, die vanuit de Ierse hoofdstad naar Antwerpen vliegt om er zijn poppy folksongs te brengen. Met pure, kwestbare songwriting die rechtstreeks vanuit het hart komt, zal Emmy d’Arc dat van menig festivalganger komen veroveren. Frankie Fame komt op zijn zondags de Dageraad besprenkelen met zijn glitterende cosmopop.

Alle timings en ticketinfo vind je terug op de website van Live /is Live. Het festival gaat door van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 28 juni: Alvvays – Arooj Aftab – Ben Howard – Bess Atwell – Intergalactic Lovers – Jacob Alon – Passenger – Ruti – Tamino – The National

Zaterdag 29 juni: Absynthe Minded – Charlotte & ReinhardIskander Moon – Lord Huron – Loverman – Magnus –Paolo Nutini – Sheryl Crow – Trombone Shorty & Orleans Avenue – Warhaus

Zondag 30 juni: Emmy d’Arc – Frankie FameGavin James – Gossip – Interpol – K’s Choice – Mogwai – The Smashing Pumpkins – Trixie Whitley – Zornik

Related posts
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor o.a. Iskander Moon, Lézard & Wine Lips in Muziekclub De Zwerver

Muziekclub De Zwerver in Leffinge heeft komende maanden heel wat leuke acts op de agenda staan. Nog leuker is dat we voor…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 3): Een paaseitje te pellen hebben!

Dag drie: de paashaas was langs geweest en om en bij de dertigduizend bezoekers dompelden zich opnieuw onder in een bad vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.