Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Gilmour – “The Piper’s Call”

We hebben er lang op moeten wachten, maar na negen jaar komt David Gilmour eindelijk nog eens met een studioalbum op de proppen. Luck and Strange, dat op 6 september verschijnt, is pas het vijfde soloalbum van de Pink Floyd-gitarist. Dat de reeds achtenzeventigjarige Brit er steeds zijn tijd voor neemt, moge duidelijk zijn, maar dat proces heeft wel al telkens bewezen kwalitatief materiaal op te leveren, waaronder in dit geval ook de eerste single van die nieuwe plaat.

“The Piper’s Call” opent met mysterieuze instrumentatie, die zich laat kenmerken door klassiek akoestisch leadgitaarspel. Al snel komt daar de vrij beperkte en doorleefde stem van Gilmour bij, maar dat is ook net wat het mooi maakt. Halverwege breekt het nummer al eens kort open aan de hand van datgene waarvoor de Brit het meest geliefd is, namelijk een groots aanvoelende elektrische gitaarsolo. Zijn elektrische gitaar komt doorheen het nummer steeds nadrukkelijker op de voorgrond, om ten slotte uit te monden in een lange en vooral epische solo zoals we die van Gilmour gewoon zijn. “The Piper’s Call” smaakt naar meer, en laat ons vooral ook hopen dat het nieuwe album ook een nieuwe tournee teweeg brengt.

Luck and Strange verschijnt op 6 september.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

458 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Gilmour - "Yes, I Have Ghosts"

Sommige artiesten hoeven nu eenmaal geen introductie. Hoewel er nog steeds onverlaten zullen bestaan die David Gilmour niet linken aan ‘zijn’ Pink…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 27 juli - 2 augustus

Ook in de laatste week van Juli en zelfs begin augustus werden weer vele videoclips uitgebracht. Omdat het vakantie is en mensen…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.