Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Cash – “Well Alright”

© Alan MESSER

Johnny Cash brengt een nieuwe single uit. Over Johnny Cash zijn tal van biografieën geschreven en de beginjaren van de rijke carrière van de ‘man in black’ werden zelfs verfilmd door James Mangold in ‘Walk The Line’. Cash heeft ontelbaar veel studioalbums uitgebracht en is gekend als de beste countryzanger die ooit op deze wereld heeft rondgelopen. Geen enkele ziel zal dit tegenspreken. Op 28 juni wordt postuum het album Songwriter uitgebracht. In 1993 maakte Cash demo’s toen hij tussen twee platencontracten zat. De demo’s werden nooit uitgewerkt omdat Cash niet veel later Rick Rubin ontmoette en zo zijn carrière een laatste leven inblies. Tot nu. Zoon John Carter Cash is de bezieler van de volledige muzikale erfenis van zijn vader en hij liet de demo’s strippen tot enkel het gitaarspel en de stem overbleven. Muzikanten zoals Dan Auerbach, Marty Stuart, Dave Roe en Pete Abbott werden daarop bereid gevonden om de overige instrumenten opnieuw in te spelen.

“Well Alright” is een nieuwe song die wordt geschonken aan de wereld, en het lied heeft alle potentieel om een kleine klassieker te worden. Opnieuw vertelt Cash een verhaal, een verhaal over een ontluikende verliefdheid die ontstaat in een wasserij waar een jongeman een dame probeert uit te leggen hoe ze best haar was doet. De dame probeert de boot eerst een beetje af te houden, maar de jonge kerel slaagt er toch in om behulpzaam te zijn zonder de vrouw af te schrikken. Cash doet dit met de eenvoudigste woorden en zinnen. Als luisteraar denk je zelfs onwillekeurig dat je zo’n tekst ook wel zou kunnen schrijven. Maar de tekst kan echt alleen bedacht worden door een mens met een zuivere ziel en heldere kijk op de Liefde en het Leven met grote L. Cash combineert het verhaal tegelijk met een conversatie tussen de twee personages en dat getuigt opnieuw van een ongelooflijk schrijftalent. Enkele gitaren, een bas en een typisch drumpatroon voor een countrynummer. Meer heeft Cash niet nodig om de luisteraar mee te nemen in zijn relaas over een jong koppeltje dat heel rustig de mogelijkheden aftast voor de eventuele, nabije toekomst. De uitkomst is uiteindelijk dat het stel rijst over zich laat gooien en witte duiven de vrijheid gunt. Zonder verder betoog van Cash zijn we er zeker van dat deze jonge mensen nooit ruzie zullen hebben met elkaar, elkaar altijd zullen beminnen, samen oud zullen worden en samen zullen sterven, hand in hand, met de glimlach op beide gezichten.

Op 28 juni wordt de nieuwe lp Songwriter voorgesteld. Elf onuitgegeven nummers zal Cash postuum dan aan de wereld schenken.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Hamilton Leithauser & Kevin Morby - "Virginia Beach"

Dat Hamilton Leithauser en Kevin Morby de handen in elkaar hebben geslagen voor een gezamenlijke single, is eigenlijk niet zo vreemd. Beide…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Cedar Spring Motel

Cedar Spring Motel is a loud rock n roll band that expresses their love for the genre by putting on an unforgettable…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.