Nieuwe singles

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 1)

De eerste week van het jaar loopt alweer zijn einde tegemoet en dat betekent dat we dit jaar nog heel wat weken vol nieuwe muzikale ontdekkingen tegemoet gaan. Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘Grote Beren van Morgen’, van wie wij van mening zijn dat ze een gouden toekomst tegemoet gaat. De eerste Belgische namen (BLUAI, Dishwasher_, Bobbi Lu en Porcelain Id) kon je de afgelopen dagen al ontdekken op onze site. Vandaag werpen we onze blik op het buitenland en stellen we de eerste helft straffe acts aan je voor.

Wet Leg

Als er een groep is waar dit jaar geen ontkomen aan zal zijn, dan is het wel Wet Leg. Rhian Teasdale en Hester Champers brachten het afgelopen jaar nog maar hun eerste vier nummers uit, al volstonden die meteen om de nieuwe lievelingen van de indieliefhebbers te worden. Met hun levendige en speelse ‘postpunk meets indierock’-sound blazen ze een frisse wind door de gitaarwereld en werden ze al snel het gespreksonderwerp in het muziekmilieu. Hun debuutplaat ligt vanaf 8 april in de rekken en zal de hype rond Wet Leg alleen nog verder aanwakkeren, als de rest van de nummers even straf zijn als het voorgaande materiaal. Hun eerste optreden op Belgische bodem tijdens Les Nuits Botanique is al hopeloos uitverkocht, maar later in de zomer volgt er zonder twijfel een herkansing.

Sad Night Dynamite

Als je onder meer Gorillaz tot je fans kan rekenen, dan weet je dat je op de goede weg bent. Het Britse duo Sad Night Dynamite draagt al een tijdje het label ‘opkomend’ en staat dit jaar op het punt om finaal door te breken. De twee zijn nog maar 21 en toch hebben ze al een heel verfijnde en unieke stijl weten te ontwikkelen waar elektronica, pop en zelfs hiphop met elkaar verweven worden tot een hapklaar geheel dat rechtstreeks de radio op kan. Hun eerste grote project Sad Night Dynamite was een jaar geleden een fijne voorbode van de hyperkinetische mix van het Britse duo en ook de IDK-samenwerking wist hoge toppen te scheren. Benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer de hele wereld in zwijm valt voor het sympathieke duo, al moeten we daar volgens ons niet al te lang meer op wachten.

Steam Down

Londen is meer dan ooit de bakermat van de hedendaagse jazz en herbergt met Steam Down een veelbelovend collectief. Het afgelopen jaar speelden ze al op Green Man Festival en volgend jaar mogen ze hun opwachting maken op SXSW. Hun single “Etcetera” met Afronaut Zu was zelfs te vinden op de soundtrack van FIFA en dus weet je dat het alleen maar bergop kan gaan met de band. Het negental is een mengelmoes van alles wat de culturele diversiteit in Londen herbergt. Ze brengen een mix van grime, afrobeat en jazz, waarbij samenwerkingen schering en inslag zijn. 2022 moet het commerciële succes worden van de band, en aan de grooves en het enthousiasme zal het niet liggen.

Tora-I

Een straffe stem die iedereen omverblaast. Dat is een rariteit geworden in de muziekwereld die steeds sneller en commerciëler lijkt te worden. Tora-I heeft zo’n straffe stem en die weet ze op een optimale manier te benutten. Ze brengt moderne soul met r&b-invloeden à la Celeste en Joy Crookes, maar dan met een eigen insteek en eigenheid die je meteen mee heeft. De afgelopen twee jaar bracht ze een resem singles uit, waarbij haar progressie duidelijk te horen valt op parels als “PBFF” en “Call Your Name“. We kijken in ieder geval uit naar Tora-I’s volgende stappen, want die zouden zomaar eens heel groot kunnen zijn!

Volgende week vrijdag stellen we de andere vier internationale ‘Grote Beren Van Morgen 2022’ aan je voor. Maandag gaan we verder met onze volgende nationale geselecteerden.

De Grote Beren Van Morgen 2022:

Maandag 3/1 – BLUAI
Dinsdag 4/1 – Dishwasher_
Woensdag 5/1 – Bobbi Lu
Donderdag 6/1 – Porcelain id
Vrijdag 7/1 – Wet Leg, Sad Night Dynamite, Steam Down en Tora-I
Maandag 10/1 – Stay Idle
Dinsdag 11/1 – Ão
Woensdag 12/1 – Judith Kiddo

Dit artikel werd geschreven door Niels Bruwier en Simon Meyer-Horn.

1681 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren van Morgen 2022: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
InstagramLiveRecensies

Wet Leg @ Trix: Net geen verzilvering

Het is feest voor fans van indiebands. Na Bon Iver in het Sportpaleis, Band of Horses in De Roma en Sigur Rós…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.