FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wie zien we volgend jaar terug op Rock Werchter?

© CPU – Ymke Dirikx

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de festivalzomer van 2020. Dat het er eentje in mineur wordt, is in elk geval zeker. We zullen dus allemaal een jaartje langer moeten wachten om naar Rock Werchter, Dour, Pukkelpop of Graspop te trekken en er onze favoriete bands aan het werk te zien. Of dat dezelfde bands zijn die dit jaar op de affiche stonden, is nog maar de vraag. Alle organisaties lieten al weten dat ze hun best zouden doen om een zo groot mogelijk deel van de line up mee te nemen naar volgend jaar, maar iedereen weet dat dat een mission impossible is. Daarom bekeken wij de festivalposters van zowel het Belgische Rock Werchter, Graspop, als Dour en het Nederlandse Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en Pinkpop. We namen het programma van elke band onder de loep en berekenden de kans op een nieuwe passage!

Vandaag bekijken we de line-up van Rock Werchter van dichtbij en hebben we de kansen proberen in te schatten van een passage op Rock Werchter 2021. Ontdek hieronder hoe groot de kans is dat jouw favoriete band volgend jaar terug op de heilige weide staat en laat het ons onderaan zeker weten in de poll!

99% zeker op RW21

© CPU – Sven Michiels

Pearl Jam was één van de eerste bands die de stekker uit hun Europese zomertour trok en cancelde daarmee ook meteen Rock Werchter. Gelukkig kwam er samen met die annulatie ook goed nieuws. De Amerikanen beloofden volgend jaar hun geannuleerde shows goed te maken en ook de organisatie zelf gaf al aan dat er opnieuw gesprekken lopende waren. Lollapalooza Zweden en Parijs – die overigens in dezelfde periode als Rock Werchter plaatsvinden – maakten ondertussen al bekend dat Pearl Jam in 2021 op de affiche staat en het is geen geheim dat Eddie Vedder en co hun Europese tours graag rond Werchter opbouwen. Daarnaast hebben de rockers met Gigaton nog altijd een nieuw album aan ons voor te stellen. De bevestiging lijkt slechts een formaliteit!

Daar krijgen we Pixies hoogstwaarschijnlijk nog als extraatje bovenop. De Amerikanen zouden komende zomer al het voorprogramma van Pearl Jam verzorgen op hun Europese tour en stonden op die manier dus ook op Rock Werchter geprogrammeerd. Als de plannen van die tour gewoon een jaartje naar voren geschoven worden, zien we niet in waarom Eddie Vedder zijn vrienden van Pixies niet gewoon opnieuw meebrengt naar Europa. Sum 41 lijkt in elk geval zijn plekje terug op te komen eisen. De jongens maakten deze week al heel wat nieuwe data bekend voor de zomer van 2021 en tussen hun Facebook-evenementen dook plots ook Rock Werchter 2021 op!

85% zeker op RW21

© CPU – Nathan Dobbelaere

Deze week maakt het Slowaakse Pohoda Festival haar eerste namen bekend, waaronder Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes. In een interview gaf Ed O’Brien nochtans aan dat Radiohead terug aan touren dacht in 2021, maar dat feestje zal dus nog even worden uitgesteld. De coronacrisis geeft de leden dus nog even de tijd om hun soloprojecten af te werken. Dat betekent dus eigenlijk dubbel goed nieuws! Thom tourt volgende zomer nog even solo en daarna komt er een nieuwe Radiohead tour aan; mooie vooruitzichten!

Naast Thom Yorke maakte Pohoda Festival ook de herbevestiging van Archive bekend. De Britten zouden komende zomer terugblikken op hun 25-jarig bestaan en kregen daarvoor een mooie spot in The Barn aangeboden. Zo’n jubileum is natuurlijk niet niks en daar denkt de band dus ook zo over. Uitstel lijkt dus geen afstel, want Archive tourt in 2021 en viert dan z’n 26-jarig bestaan!

© CPU – Bert Savels

Ook onze goeie vriend Liam Gallagher trekt in 2021 weer door Europa. Het Brits icoon zorgde afgelopen najaar nog voor een memorabele show in Vorst Nationaal en heeft met zijn nieuwe plaat onder de arm nog redenen genoeg om te vieren. Zo wordt zijn show op Rock in Rio in Lissabon eind juni volgend jaar al ingehaald en staat de man ook op de affiche van TRNSMT Festival in het Verenigd Koninkrijk begin juli. Gelukkig voor ons moet de zanger van Oasis door België om van Portugal naar zijn thuisland te geraken, en het toeval wil dat tussen beide festivals ook nog eens Rock Werchter plaatsvindt. Eén en één is twee? Als je het ons vraagt in elk geval wel!

Op datzelfde TRNSMT Festival staat ook rockband Jimmy Eat World. Sterker nog, de band heeft al een groot deel van hun zomertour overgezet naar 2021 en daarin zit nog een Werchter-vormig gat. Wij durven in elk geval al een beetje te hopen op een gezamenlijk meezingmoment op “The Middle” volgend jaar in The Barn. Ook Dermot Kennedy staat op beide affiches en zou dus makkelijk zijn imperium in 2021 nog wat verder kunnen uitbouwen. Met zijn debuutplaat was hij in elk geval niet weg te slaan van de radio en dat vertaalde zich dan ook in een mooie plek op de Main Stage van lands grootste alternatieve festival. Een plekje dat hij volgend jaar terug lijkt op te gaan eisen; en wie zijn wij om hem dat niet te gunnen! Bicep Live werd dan weer aangekondigd voor Field Day Festival begin juli in het Verenigd Koninkrijk. België zit niet in zijn Europese eindejaartour inbegrepen en zo lijkt de kans op een nieuwe passage vrij groot.

75% zeker op RW21

© CPU – Toon Miermans

Net als Liam Gallagher, staat ook Lewis Capaldi volgend op het Britse TRNSMT Festival. Dat zou natuurlijk al kunnen betekenen dat de goedlachse Schot zijn geannuleerde zomertour gewoon overdoet volgend jaar, maar dit is nog maar zijn enige bevestigde festivalshow. Het blijft dus nog even afwachten, maar in Vorst Nationaal liet Lewis al weten dat er nieuwe muziek aankomt en dat hij heel veel van België houdt, wat de kansen op een nieuwe passage alleen maar doen stijgen natuurlijk!

Datzelfde verhaal geldt voor heel wat andere namen. Zo staan ook Loyle Carner, Inhaler en Keane op de affiche van TRNSMT, maar ook voor hen is dat nog maar de enige festivalshow van 2021. De kansen van Inhaler liggen in elk geval nog een beetje hoger, want die jongens komen binnenkort met een debuutalbum en waar kan je dat beter voorstellen dan op de weide van Rock Werchter?

© CPU – Chris Stessens

Ook het Duitse Hurricane & Southside Festival, dat eind juni plaatsvindt, heeft de afgelopen weken heel wat namen van deze editie herbevestigd. Daaronder vonden we natuurlijk ook heel wat Werchternamen terug, met onder andere LP, Tones and I en The Death South. Ook voor deze bands zijn het slechts hun eerste festivalshows, maar voor elk van hen valt wat te zeggen. Tones and I komt niet helemaal uit Australië om één luttele show te spelen in Duitsland en datzelfde geldt voorThe Death South, vanuit Canada. LP kan op haar beurt haar groeiende status dan weer helemaal waarmaken. Fontaines D.C. komt binnenkort met een nieuw album en dus ook een nieuwe show en die mogen ze op dit moment al een paar keer uitproberen: op het Spaanse Primavera Sound, het Duitse Hurricane & Southside en het Ierse Iveagh Gardens

Levende legende Beck bracht een tijdje geleden Hyperspace op de markt. Een album dat hij deze zomer met zowel zaal- als festivalshows aan Europa wilde voorstellen. Op Rock Werchter mocht hij The Barn headlinen, wat op zich zeker een mooie spot is, aangezien er vooral zaalshows op de planning staan, zou het zomaar eens kunnen dat de Amerikaan opnieuw voor de Ancienne Belgique kiest. Zijn nieuwe data lijken – met een Werchter-vormig gat – in de goeie richting te wijzen, maar met Primavera Sound begin juni zit er toch al een festival tussen. Sampa the Great komt ook naar Duitsland en is zelfs nog wat dichter in de buurt. Tussen 2 en 4 juli staat de Amerikaanse in Keulen op het Summerjam Festival en dat ligt slechts op en paar uurtjes rijden van Werchter. Haar nieuwste album heeft ze nog nooit aan haar Belgische fans kunnen voorstellen, dus lijkt de kans op een herbevestiging niet zo klein.

The Strokes en een show op Belgische bodem, het lijkt wel het perfecte scenario voor een rampenfilm. De Amerikanen hebben nog maar één show gegeven in ons land en sloeg ons daarna systematisch over. Rock Werchter zelf maakte er dan weer geen geheim van om de band koste wat kost op de affiche te krijgen, maar telkens ging er wat mis. Na jaren afwezigheid keerden Julian Casablancas en co in 2020 dan weer terug door de grote poort. Met The New Abnormal onder de arm moest dit hun jaar worden. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek en ook Rock Werchter kreeg een plekje op de tourposter. Het jaar van The Strokes viel dus in het water, maar iets zegt ons dat beide partijen zich niet makkelijk gewonnen geven en dat jaar gewoon even uitstellen naar 2021. We kunnen er in elk geval alleen maar op hopen, zeker omdat de mannen volgend jaar al naar Primavera Sound komen!

Een festival waar ook Jehnny Beth van Savages speelt. Binnenkort komt haar solodebuut uit en het lijkt ons niet zo gek moest ze die hele tour gewoon overzetten naar 2021. Ook Wilco lijkt hun verloren shows goed te gaan maken en heeft zo al een hele hoop Spaanse data overgezet naar 2021. Eind juni staan Jeff Tweedy en co zelfs gewoon in Frankrijk en dat is nu ook niet zo verschrikkelijk ver van de weide van Werchter verwijderd. Met hun nieuw album stonden de Amerikanen onder andere al in De Roma, maar in 2021 moeten en zullen ze het dus ook aan overvolle festivalweides voorstellen! Hopelijk eisen ze hun plekje in The Barn dus terug op. YUNGBLUD heeft onlangs dan weer de eerste single van zijn tweede album gelost en was vastberaden om dat komende zomer aan de wereld te laten horen. Daarvoor mocht de Brit zelfs het voorprogramma van Foo Fighters verzorgen. Die hebben hun Spaanse show van half juni al een jaartje vooruit geschoven, mét Harrison als voorprogramma. De stem van the underrated youth is in elk geval in de buurt!

Over Faith No More bestaan er in elk geval niet al te veel twijfels meer. Dit jaar zouden de Amerikanen namelijk op zowel Rock Werchter als Graspop spelen, en nu er nieuwe muziek aankomt, lijken de mannen die aan de wereld te willen laten horen. Sterker nog, FNM heeft in het voorjaar van 2021 al een aantal shows in de VS op de planning staan en heeft aan het begin van de zomer al heel wat Europese festivals op de tourposter. We gaan zelfs nog een stapje verder, want op 4 juli staan de mannen gewoon in Amsterdam! Een uitstapje naar Werchter zit er dus weer dik in!

Het leek er even op dat Cigarettes After Sex zich zou terugtrekken om nieuwe muziek te maken. Het leek ons ook niet geheel onlogisch, aangezien we de mannen al vaak aan het werk konden zien met steeds dezelfde albums. Niets lijkt minder waar, want onlangs kwam er met “You’re All I Want” nog een nieuw nummer uit én de band staat volgend jaar gewoon op Primavera Sound! Het lijkt er dus op dat ze hun mooie spot in The Barn terug komen opeisen. Ook op dat Spaanse festival staan Mabel en Disclosure. Die eerste moet haar eer als nieuw tieneridool natuurlijk hoog te houden en de broertjes van Disclosure brachten met “ENERGY” de titeltrack van hun eerste nieuwe album in vijf jaar. Reden genoeg om te vieren, lijkt ons!

©️ CPU – Joost Van Hoey

Michael Kiwanuka, de heerser over de eindejaarslijstjes, de man die onze harten deed smelten in 2019. De man die met KIWANUKA een pareltje op de markt gebracht en mocht dat vieren met een bijzonder mooie spot in The Barn. Eentje die hij eigenlijk niet kan laten liggen en dat lijkt hij ook niet te doen, want de nieuwe soul-koning heeft met Bergenfest half juni alweer een eerste festival op zijn agenda staan. Nog zo’n mooie plek op de affiche was weggelegd voor Jorja Smith. De Britse zangeres mocht samen met The Streets The Barn headlinen en zou dat doen met haar nieuwe plaat die eraan zit te komen. Met een eerste bevestiging voor Primavera Sound 2021 lijkt ze die plek ook terug te zullen opeisen.  Zeker met zo’n groeiende populariteit lijkt dat wel in orde te komen; al weet je nooit!

Oscar Jerome heeft een aankomend debuutalbum en een bevestigde show op Kite Festival in het Verenigd Koninkrijk. Dan hebben we met girl in red toch nog een twijfelgeval rondlopen. Ze staat half juni op Bergenfest, maar dat festival is dan weer in haar thuisland. Een dubbeltje op z’n kant, maar dat lijkt naar de juiste kant te zullen vallen aangezien de jongedame met een debuutplaat op de proppen komt. Op datzelfde Noorse festival staat met JC Stewart nog zo’n jong talent dat zijn nieuwe muziek aan de wereld wil tonen. Natuurlijk kunnen zo’n jonge wolven altijd op andere festivals terechtkomen, maar we hopen dat Werchter ze toch op haar affiche wil houden. Black Pumas is ook aan een opmars bezig. De band stond al eens in België en zal dit najaar nog eens in de AB spelen. Onlangs werden ze kondigden ze dan nog eens een show aan op 26 juni in Frankrijk. De jongens zijn dus in de buurt!

©CPU – Ymke Dirikx

We keren ook even terug naar eigen land, want er stonden heel wat nationale acts op de affiche dit jaar. Glints, Emma Bale en de uit Nederland uitgeweken Eefje de Visser en Joep Beving kwamen alle vier met puike albums en kunnen op die manier hun thuisland vast en zeker vertegenwoordigen aan de buitenlandse bezoekers. Aangezien ze helemaal niet van ver moeten komen, lijkt het redelijk logisch dat we ze volgend jaar dan ook terug zullen zien. Daarnaast loopt er met Joost nog een Nederlands energiebommetje rond, dat albums aan de lopende band uitbrengt. Het zal misschien geen Main Stage meer worden voor de rapper, maar we zien hem wel terugkeren.

65% zeker op RW21

Kendrick Lamar zou – naast de zaterdagafsluiter van Rock Werchter 2020 – één van de headliners zijn van de vijftigste verjaardag van Glastonbury. Een legendarisch festival dat je toch niet zomaar links laat liggen, denken we dan. Voeg daar dan nog eens aan toe dat Kung Fu Kenny’s nieuwe album zo goed als klaar moet zijn en je zou toch kunnen vermoeden dat de rapper volgend jaar toch gewoon terug op zijn privéjet naar Europa zit? Ook  de zusjes van HAIM zouden, na een paar jaar radiostilte en vooral al bijna zes jaar zonder show op Belgische bodem, zouden de meisjes hun nieuwe plaat komende zomer aan de weide van Werchter komen voorstellen. Dat ging dus niet door, maar op hun sociale media sprak het trio al over het ‘uitstellen’ van hun Europese tour. Echte bevestigingen hebben we nog niet gezien, dus het kan nog alle kanten uit. Het lijkt er in elk geval op te wijzen dat we de zusjes volgend jaar hoe dan ook terug zullen zien.

Datzelfde verhaaltje geldt voor heel wat andere namen. Als je als artiest de kans krijgt om op de affiche van de jubileumeditie te staan van het legendarische Glastonbury, dan lijkt het ons logisch dat je die kans niet zomaar eventjes verloren laat gaan. Gelukkig deelde het Britse festival – zoals elk jaar overigens – heel wat namen met Rock Werchter. Namen die in de nabije toekomst dan nog eens met nieuwe muziek naar buiten komen en dus redenen genoeg hebben om die shows gewoon een jaartje uit te stellen. Lianne La Havas is er bijvoorbeeld zo eentje. In de zomer komt haar langverwachte derde plaat uit en uiteindelijk moest ze zelfs twee Belgische shows afzeggen. Redenen genoeg om die mooie spot in de KluB C terug op te eisen dus!

© Chris Stessens

Er stonden natuurlijk nog heel wat andere namen op zowel de affiche van Glastonbury als op die van Rock Werchter en over elk van hen valt iets te zeggen. Brittany Howard, oftewel de frontvrouw van Alabama Shakes, zou voor de eerste keer ooit haar debuutplaat op Europees grondgebied spelen. Dat annuleren lijkt ons in ieder geval niet zo’n slimme zet. Binnen enkele maanden komt ook Phoebe Bridgers met een nieuw album op de proppen. Europese festivals zijn altijd een mooie gelegenheid om dat voor te stellen natuurlijk én de Amerikaanse staat op 10 juli 2021 in het voorprogramma van The 1975 in het Verenigd Koninkrijk. Ze is dus in de buurt! Big Thief heeft in het voorjaar van volgend jaar ook al heel wat shows in Azië gepland en kan die lijn dus rustig doortrekken naar Europa. Het is in elk geval een felbegeerde naam, die Werchter niet zomaar zal laten gaan.

Met Placebo lijken we een beetje hetzelfde scenario als bij The Strokes te krijgen. Na een hele lange tijd van stilte leek het duo in 2020 terug naar de voorgrond te treden met nieuwe muziek. Dat album is nu dus even uitgesteld en daarom gaat ook de tour niet door. Een extra hoopgevend feit is dat de Britten telkens ze met nieuwe muziek kwamen, een mooi plekje kregen op de Main Stage van Rock Werchter. Een traditie die we hopelijk in ere houden in 2021. Daarnaast gaf zowel The Streets als Oh Wonder zelf al aan dat ze zo snel mogelijk hun verloren shows willen goedmaken. Mike Skinner zal dat doen met zijn nieuw album dat deze zomer uitkomt, Anthony en Josephine hebben met hun geannuleerde AB – en bij uitbreiding hele tour – hun laatste album nog niet aan hun fans kunnen voorstellen. Redenen genoeg om dat in de zomer van 2021 goed te maken dus!

55% zeker op RW21

© CPU – Jonas Demeulemeester

System of a Down blijft toch een vreemde eend in de bijt. De band besliste een aantal jaar geleden om geen nieuwe muziek meer uit te brengen en tourt dus al jaren met dezelfde show de wereld rond. Op de één of andere manier slagen de Amerikanen er toch in om een gigantische fanbase achter zich te krijgen en elke show steevast uit te verkopen. Het is om die twee redenen dat we een beetje twijfelen of we ze terugzien volgend jaar. Geen nieuw materiaal en met dezelfde show als twee jaar geleden? Het kan, maar nu Graspop een headliner (Iron Maiden) naar het Sportpaleis ziet trekken, hebben we plots een nieuwe concurrent. Datzelfde verhaaltje kunnen we vertellen over Volbeat, alleen hebben de Denen wél nieuwe muziek aan hun discografie toegevoegd. Zoals net gezegd is Graspop op zoek naar een nieuwe headliner en de rockers passen wel in die plannen. Daarnaast zijn er nog heel wat leuke, grote namen die hun nieuwe muziek nog niet konden voorstellen aan hun Europese fans en die shows nog niet hebben verplaatst. Jake Bugg komt binnenkort met een nieuwe langspeler, maar of hij nog zal wachten op de festivals om die voor te stellen aan zijn Belgische fans, valt nog af te wachten. Hij kan altijd kiezen voor een zaalshow natuurlijk.

Dan keren we even terug naar Glastonbury. Zoals je hierboven al kon lezen, zou het legendarische festival dit jaar haar vijftigste verjaardag vieren. Op dat feestje waren ook Anderson .Paak and the Free Nationals, The Big Moon en Banks uitgenodigd. Allemaal natuurlijk toppers in hun genre, maar ook allemaal zonder nieuwe muziek op de planning. Cheeky Andy heeft langs zijn kant dan weer het voordeel om legendarische shows neer te zetten en dat zal de organisatie niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. De meisjes van The Big Moon hebben nooit echt kunnen touren met hun album van begin dit jaar en moeten met hun geannuleerde show in TRIX eigenlijk nog twee concerten op Belgische bodem goedmaken en Banks is op haar beurt dan weer nieuwe tieneridolen in wording. Voor alle vier valt dus iets te zeggen… afwachten is de boodschap!

Wie wel een show in ons land op de planning heeft staan, zijn Easy Life en Black Pumas. Allebei de bands komen ook nog eens met nieuw materiaal en zijn gewoon heel erg goed in hun vak. Hopelijk mogen ze hun kunstjes volgend jaar nog eens overdoen op de festivals. Rex Orange County en Bombay Bicycle Club hadden dan weer minder geluk. Zij kregen niet de kans om hun nieuwe plaat aan hun Belgische fans voor te stellen en moesten respectievelijk hun shows in TRIX en de AB annuleren. Goedmakertje op Rock Werchter 2021? Of toch liever gewoon een zaalshow? Het kan alle richtingen uit.  Gang of Youths, Parcels, The Pretty Recklass, Alec Benjamin en GoGo Penguin hebben dan weer niks gepland voor 2021, maar komen allemaal wel met nieuwe muziek naar buiten. Leuke bands, dus waarom geen festivals?

45% zeker op RW21

Het blijft voor ons een vraagteken of Whitney nog wel een relevante boeking is. Oké, de jongens hebben afgelopen zomer pas een album uitgebracht, maar stonden daar al mee op Pukkelpop en in de Ancienne Belgique. Het is iets waar we toch wat rekening mee moeten houden. Zo stond Cavetown afgelopen jaar ook al twee keer in ons land en hadden we ook al kansen genoeg om Meute aan het werk te zien. Allemaal leuke bands met nieuwe muziek, maar om ze voor de zoveelste keer op korte tijd te zien…

Het is daarentegen wel alweer een tijdje geleden dat we Apparat aan het werk zagen in ons land. De bands komt ook met nieuwe muziek naar buiten, maar heeft nog niks op de planning staan voor 2021. Daarom zouden ze ook niet misstaan op de affiches van pakweg Dour of Pukkelpop. Een andere dj die we daar ook wel eens zouden kunnen zien is Worakls OrchestraMarc Rebillet doet ons ook een beetje twijfelen. Hij heeft enkel begin volgend jaar shows op de planning staan en tegen dan is zijn album toch ook alweer een jaartje ouder. Dat geldt ook voor Kacey Musgraves. Ja, ze stond dit jaar op Glastonbury, maar heeft niet meteen iets nieuw op de planning staan. Honderd procent zeker zijn we natuurlijk nooit, dus houden we de spanning er nog eventjes in!

35% zeker op RW21

© CPU – Chris Stessens

Voor de fans van Twenty One Pilots kan dit nieuws misschien als een donderslag bij heldere hemel binnenkomen, maar we verwachten het duo eigenlijk niet terug volgend jaar. Zeg nooit nooit, maar de geruchten zien er in elk geval niet positief uit. Zo zou het al het derde jaar op rij zijn dat we de Amerikanen met dezelfde show kunnen zien in ons land. Daar komt nog eens bovenop dat het de enige headliner is die niet is herbevestigd voor het Duitse Hurricane Festival. We verwachten Josh en Tyler natuurlijk de komende jaren zeker terug op Rock Werchter, maar dan waarschijnlijk met een nieuw album onder de arm. Dat zou er sneller komen dan gepland, maar het is natuurlijk ook al weer even geleden dat ze in de Verenigde Staten stonden.

Tierra Whack, City and Colour, Alex Cameron en The Marcus King Band zijn niet meteen de grootste namen op de affiche van dit jaar en lijken dus ook niet meteen terug te komen. Tierra heeft nog geen data voor volgend jaar en ook een nieuw album lijkt nog niet voor binnenkort. Datzelfde geldt voor City and Colour. Alex had met Rock Werchter dan weer z’n enige festivalshow voor 2020 op de planning staan, dus lijkt daarom geen tour te moeten inhalen. The Marcus King Band tourt in de zomer van 2021 dan weer door de VS. Een band die dan ook in Amerika zit, is Brass Against. Het vrolijke gezelschap heeft daarnaast dan ook nog eens twee shows op Belgische bodem gepland in het najaar van 2020, dus lijkt niet meteen terug te keren.

© CPU – Bert Savels

Voordat Agnes Obel op Rock Werchter zou spelen, had ze nog een show in het Koninklijk Circus op de planning staan. Die werd ondertussen al meerdere keren verplaatst en vindt nu definitief plaats op 27 mei 2021. Bijzonder dicht bij de festivalzomer dus. Het is geen geheim dat ze populair is in België dus zeg nooit nooit, maar het doet de kansen wel wat slinken. Ook The Lumineers lijken hun spot op de Main Stage niet terug op te eisen. De Amerikanen hadden niet echt nieuwe muziek uitgebracht en zijn ook één van de weinige ‘grotere’ namen die niet opnieuw werden bevestigd voor Hurricane Festival. Het kan natuurlijk nog, maar we zien het niet meteen gebeuren.

The Last Internationale tourt ook in april volgend jaar al door Europa en zit dus al redelijk kort op de festivals. Doe daar dan nog eens bij dat hun nieuwe plaat tegen dan alweer drie jaar oud is en de kans lijkt alweer een stukje kleiner. Misschien later op de zomer op een ander festival, zoals we voor Rag’N’Bone Man ook verwachten. Ja, hij komt inderdaad met nieuwe muziek, maar hij staat helemaal op het einde van juli op Pennfest in het Verenigd Koninkrijk. Een passage op pakweg Pukkelpop lijkt ons daarom wat meer voor de hand liggend. Dat geldt overigens ook voor Richard Hawley, die half augustus in de het Verenigd Koninkrijk zit.

©CPU – Ymke Dirikx

Ook Miles Kane zien we zijn spot niet meteen terug opeisen. Zeker niet als je weet dat hij vorig jaar nog maar op Rock Werchter stond en in de tussentijd geen nieuwe muziek heeft uitgebracht. Daar lijkt ook geen verandering in te komen en daarom lijkt een ander festival ons misschien beter. Tyler Childers, PUP en Ego Kill Talent zijn dan weer niet de bekendste namen. Geen van de drie heeft al iets op de planning staan voor volgend jaar en voor elk valt nog wat te zeggen. Tyler Childers komt niet met nieuwe muziek. Datzelfde geldt overigens voor PUP, die ook niet herbevestigd werd voor Hurricane Festival én al een paar keer op Belgische bodem speelde. Ego Kill Talent komt dan weer wel met nieuwe muziek, maar is niet meteen een ronkende naam en ook zij hadden nog niks gepland voor 2021.

Nieuwe namen?

© CPU – Sven Michiels

Er is iets wat ons een beetje dwarszit. Waarom is Rock Werchter het enige festival dat nog geen datum voor 2021 kan voorleggen? Er doen in elk geval geruchten de ronden dat de organisatie bezig zou zijn om uit te breiden naar een vijfdaags festival, en het uitblijven van een datum voedt die geruchten natuurlijk. Een extra dag betekent natuurlijk ook extra namen én we hadden nog niet eens de volledige affiche van dit jaar! Er zijn in elk geval kanshebbers genoeg, denk bijvoorbeeld maar aan de mannen van The Killers, die nu niet meer op TW Classic staan; Red Hot Chili Peppers, dat John Frusciante terug in de band heeft én met nieuw materiaal komt; The Weeknd die z’n nieuwe album aan de Europese festivalweides komt voorstellen… De geruchtenmolen draait intussen alweer op volle toeren!

Wie hoop jij terug te zien op Rock Werchter 2021? Welke bands hoop je dat er nog worden toegevoegd? Laat het ons zeker weten!

Wie zie jij graag terug op Rock Werchter 2021?
×
2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.