Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “ENERGY”

Samenwerken met de top van de popwereld, daar dan enkele wereldhits aan overhouden en daarna enkele jaren van de aardbol verdwijnen. Er zijn weinig bands die ermee wegkomen. Gelukkig konden wij het de broertjes van Disclosure voor de volle honderd procent vergeven, toen ze eerder dit jaar terug ten tonele verschenen. Zeker omdat ze toen elke dag een nieuw nummer de wereld instuurden. Dat mondde uiteindelijk uit in Ecstasyeen ep waarop ze hun liefde voor exotische muziek uitdrukten. Bijzonder catchy dus en gemaakt om vrolijk van te worden. Iets waar wij zowaar nog vrolijker van werden, is dat de Britten toen aangaven dat er dit jaar nog heel wat meer nieuwe muziek aan zat te komen. Te beginnen met vandaag dus, want “ENERGY” is de eerste single van een nieuwe plaat met dezelfde naam die op 28 augustus uitkomt. Op de plaat krijg je heel wat features te horen met klinkende namen als Mick Jenkins, Channel Tres, Aminé, slowthai, Common, Kelis, Fatoumata Diawara, Blick Bassy, Kehlani & Syd.

Op “ENERGY” is in elk geval te horen dat de jongens hun funky, exotische samples nog niet zijn kwijtgeraakt, want het nummer schiet uit de startblokken met een catchy koebel en heel wat fluitjes. Er komt heel wat percussie aan te pas, die de motiverende stem van Eric Thomas (die ook op “When a Fire Starts to Burn” te horen is) ondersteunt. Thomas brengt ons ‘to another level’. Dat mogen we gerust letterlijk nemen, want na een tijdje komen er wat vertrouwde Disclosure-elementen aan te pas. De oude en nieuwe Disclosure gaan op “ENERGY” hand in hand samen, wat ons nog wat gelukkiger maakt. Op zo’n mooie dag als vandaag nodigt de single in elk geval uit om naar buiten te gaan en te dansen alsof ons leven ervan af hangt. Zeker als er tegen het einde van het nummer nog eens een tempoversnelling optreedt. ‘You should feel invincible, powerful, wow’, horen we Eric zeggen, en we kunnen hem zeker geen ongelijk geven.

Op 28 augustus verschijnt ENERGY.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure feat. Kehlani & Syd - "Birthday"

Ze leken even van de aardbol te zijn verdwenen, maar sinds begin dit jaar zijn de broertjes van Disclosure weer boven water…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Douha (Mali Mali)" feat. Fatoumata Diawara

Op slechts enkele maanden tijd hebben de broertjes van Disclosure zich helemaal terug op de kaart gezet. Het is niet dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.