AlbumsInstagramRecensies

Dermot Kennedy – Without Fear (★★★): Net iets te veel van het goede

Op een dik jaar tijd het publiek zien groeien van de Botanique Orangerie naar Vorst Nationaal, het zijn er maar weinigen gegeven. Dermot Kennedy doet het dan nog eens zonder een echt album uit te brengen. De Ierse singer-songwriter begon als straatmuzikant en verkoopt nu wereldwijd arena’s uit. Veel had hij in ons land te danken aan zijn doorbraaksingle “Moments Passed”. Sindsdien waren we al meer dan overtuigd van zijn talent. Toch trok Dermot met al die groeiende populariteit de kaart van de pop en dat kwam hem alleen maar ten goede. Tot op de dag van vandaag worden nummers als “Outnumbered” en “Power Over Me” grijsgedraaid op de radio en dat is dan ook te horen op de debuutplaat van de man.

Doorheen de jaren heeft Dermot Kennedy al vaak genoeg bewezen dat hij uitblinkt in songwriting. Op Without Fear staan er dan ook heel wat (herwerkte) nummers die hij de afgelopen vier jaar al de wereld instuurde, te beginnen met “An Evening I Will Not Forget”. Het eerste nummer dat de Ier ooit uitbracht werd helemaal herwerkt, waardoor het al een pak toegankelijker is voor het grote publiek. Kennedy weet ons nog steeds diep te raken met zijn emotionele lyrics, al klinkt het nu allemaal net dat tikkeltje elektronischer. Net als op nummers als “Redemption” worden het akoestische en de beats goed in evenwicht gehouden.

Aan de ene kant zijn die herwerkingen een spijtige zaak, want op nummers als “All My Friends” en “Moments Passed” konden we het talent van Kennedy zeker al erkennen. Toch kunnen we hem langs de andere kant zeker begrijpen, want met die aanstekelijke beats en elektronische sound klinken die nummers gewoon veel toegankelijker. Kijk maar naar “Outnumbered“, waarin het leuke refrein en de afwisseling van gitaar en beats ervoor gezorgd hebben dat het nummer tot op vandaag haast permanent op de radio komt.

Gelukkig zijn er ook nog nummers waarop Dermot echt bewijst hoe goed hij wel kan zingen, maar misschien zijn er dat net wat te veel. “What Have I Done” is een aangename pianoballade geworden, waarin de Ier zijn stem in de spotlights zet, en op “The Corner” en “Dancing Under Red Skies” probeert hij dat opnieuw. De nummers missen net dat tikkeltje eigenheid, waardoor ze niet echt blijven hangen. Naar eigen zeggen is de man trots op de nummers, maar jammer genoeg zullen ze snel de vergetelheid in duiken.

Afsluiten doet Dermot Kennedy net zoals hij begon, door ons te raken in het diepste van onze ziel. Op “Redemption” is dat nog met de nodige poppy beats, maar op titeltrack “Without Fear” krijgen we Dermot nog eens van zijn emotioneelste kant te zien. Een opbouwend nummer dat ons zeker weet te raken. Dit alles wordt dan nog eens afgewisseld met hitjes als “Lost” en “Power Over Me“, waardoor we onze aandacht er toch nog kunnen bijhouden.

Met zijn debuutplaat Without Fear toont Dermot Kennedy ons wat hij allemaal kan. Aanstekelijke popnummers maken, beats en akoestische gitaren hand in hand laten gaan, ons raken in het diepste van onze ziel en vooral echt wel goed zingen. Jammer genoeg mist er in een aantal nummers net dat tikkeltje meer, waardoor ze al snel op elkaar gaan lijken. Door de popkaart te trekken heeft de jonge Ier er toch in één klap heel wat fans bij en dat zal zijn show in Vorst Nationaal op 15 november alleen maar ten goede komen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Voor meer nieuwe nummers, check ook onze Spotify!

1314 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Something to Someone"

De ster van Dermot Kennedy schoot als een speer de lucht in, maar dat leek uiteindelijk toch iets te snel voor de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Better Days"

Hoe zou het nog zijn met Dermot Kennedy? De Ierse singer-songwriter schoot als een speer uit de startblokken en ontgroeide op een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.