Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Weird!”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als de stem van ‘the underrated youth‘ schoot de populariteit van YUNGBLUD afgelopen jaar door het plafond. De laatste jaren leek de jonge Brit een abonnement te hebben op Belgische shows, want hij liet de Ancienne Belgique tot drie maal toe vollopen alsof het niets was, speelde de festivalweides van Werchter en Kiewit aan flarden en zou dat kunstje normaal gezien komende zomer nog een keer overdoen op de Main Stage van Rock Werchter. Die shows gaan nu jammer genoeg niet door, maar ze zouden bedoeld zijn als promotie van Harrisons tweede plaat. Een album dat vooral in het teken staat van positivisme, vertelde de Brit onlangs in een interview. Een mooi vervolg van zijn discografie dus, aangezien hij op zijn debuutplaat en daaropvolgende ep, respectievelijk woedend en hoopvol was. Met “Weird!” gaat er nu dus een heel nieuw hoofdstuk van start voor YUNGBLUD en hoewel het nummer eind vorig jaar al werd geschreven, is het actueler dan ooit.

In datzelfde interview gaf YUNGBLUD ook aan dat “Weird!” geïnspireerd was op bands als Depeche Mode en LCD Soundsystem, en dat is al vanaf de eerste seconde hoorbaar. Met heel wat meer elektronica dan we van de Brit gewoon zijn, schiet het nummer uit de startblokken. Harrison koos voor zijn nieuwste single meer dan ooit voor een commerciële sound en de rockelementen die anders altijd zo aanwezig waren in zijn nummers, spelen op “Weird!” slechts een bijrolletje. Tegen het einde krijgen we dan eindelijk een gitaarsolo te horen, maar die verandert al even snel in een karrenvracht aan synths. Waar de nummers van de jongeman anders altijd zo bombastisch en energiek waren, ontploft zijn nieuwste exemplaar jammer genoeg nooit. Tekstueel is het nummer dan weer wel brandend actueel. ‘We’re in a weird time of life’, zingt Harrison in de refreinen. Natuurlijk verwijst hij niet naar de coronacrisis, maar naar zijn mentale toestand die er eind vorig jaar even stevig op achteruit was gegaan.

Al bij al werd “Weird!” opnieuw een uiterst vrolijk nummer, en twijfelen we er niet aan dat YUNGBLUD zijn volgende radiohit te pakken heeft. Wij hopen in elk geval dat de man er live net dat extra tikkeltje pit aan kan toevoegen.

“Weird!” is de eerste single van YUNGBLUDs tweede album, dat later dit jaar zal verschijnen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.