Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex – “You’re All I Want”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Soms lijkt het wel alsof er maar twee woorden in het woordenboek van Cigarettes After Sex staan: dromen en touren. Sinds de band rond Greg Gonzalez enkele jaren geleden met een debuutplaat op de proppen kwam, tourde ze non-stop de hele wereld rond. De Amerikanen brengen melancholie van de bovenste plank en weten ons zonder al te veel moeite mee te nemen naar hun zwart-witte wereldje vol liefde, dromen en intimiteit. Dat wisten ze vorig jaar zowaar nog beter te vertalen op hun tweede plaat, CryEen album dat bewees dat de succesformule van een dromerige gitaar, een zachte drum en een zeemzoete stem nog lang niet uitgewerkt was. Een formule die ook wordt gebruikt op het splinternieuwe “You’re All I Want”.

Daardoor worden we een beetje achtergelaten met een dubbel gevoel. Tuurlijk, de chemie tussen Greg en z’n bandleden werkt weer zoals altijd en ja, Cigarettes After Sex laat liefdesverdriet weer klinken als iets wondermooi. Toch hebben we het gevoel dat we “You’re All I Want” al kenden. Het nummer start met de gekende dromerige gitaar, de drum houdt zoals altijd het tempo redelijk laag en Greg zingt naar goede gewoonte met zijn zachte stem over hoe hard hij zijn geliefde mist. Niks nieuws onder de zon dus, en zeker niet als je de muziek van de Amerikanen kent. Langs de andere kant klinkt hun nieuwste worp dan weer – zoals gezegd – betoverend mooi. We worden weer ondergedompeld in een oase van rust en we zouden bijna alles doen om liefdesverdriet op dezelfde manier als Greg te mogen ervaren. Cigarettes After Sex doet dus waar het goed in is: pijn leuk laten klinken met de nodige dosis melancholie. Dat is op “You’re All I Want” zeker gelukt, maar aan de andere kant is dit nummer een dertiende in een dozijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…
AlbumsRecensies

Cigarettes After Sex - Cry (★★★★½): Hemelse melancholie

Het is alweer twee jaar geleden dat Cigarettes After Sex met hun debuutplaat afkwam. Sindsdien heeft de band rond Greg Gonzalez continue…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.