InstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2020

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de stemming een groot succes was. Dit is alweer jouw lijst! We zorgen er dan ook voor dat de top tien wat meer in de belangstelling staat. Haalden de top tien net niet: Suncreek, Alfie Templeman en Fontaines D.C.. Ook dit jaar was het spannend aan de top, maar hoewel de top tien goed gevuld is met materiaal van eigen kweek, komt de winnaar uit Texas. Om te weten te komen wie dat is, scrol je best door naar beneden (of lees je het volledige artikel). We maakten ook een afspeellijst op Spotify met onze top 50 (van 50 naar één, met bij dubbele artiesten enkel de song met de meeste stemmen); zo kan je de sound van de zomer van 2020 de hele herfst, winter en lente lang herbeleven.

10. Meskerem Mees – Joe

Het was geen rustige zomer voor Meskerem Mees ondanks dat er minder festivals waren. Meer nog, bij ieder initiatief dat werd aangekondigd, kon je er zeker van zijn dat Meskerem Mees op de line-up stond. De jonge zangeres heeft dan ook alles in zich om het nieuwste Belgische talent te worden en debuutsingle “Joe” maakte meteen alle verwachtingen waar. Het stond zelfs even op nummer één in de afrekening en was zonder tegenspreken een deel van de soundtrack van heel wat Belgen deze zomer. Hier krijgt het een tiende plaats.

9. IDLES – Mr. Motivator

Eind september verschijnt hun plaat pas, maar nu al weet IDLES je te boeien met de eerste single die uit ULTRA MONO verscheen. “Mr. Motivator” is dan ook een typerend IDLES nummer geworden met gierende gitaren en een furieuze Joe Talbot. Als festivals dit jaar waren doorgegaan, werd dit ongetwijfeld overal meegebruld. Nu krijgt het toch de aandacht die het verdient door een negende plaats in onze zomerhit poll.

8. Lianne La Havas – Bittersweet

Als er één stem warmte uitstraalt, dan is dat die van Lianne La Havas. Ze wist eens te meer te overtuigen op haar nieuwste album Lianne La Havas en vooral op de single “Bittersweet“. Haar stembanden weten je weer helemaal in te palmen en de laidback fusie van soul en jazz weet je tot rust te brengen. Een zomerhit hoeft niet altijd uptempo te zijn en dat is met “Bittersweet” nog maar eens duidelijk geworden.

7. DIRK. – Hit

Nog zo’n nummer dat het goed deed in De Afrekening van Studio Brussel: “Hit” van DIRK.. We brachten het nummer hier in première begin april en sindsdien is de single niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Het gaat zelfs zo ver dat de single ook in de zomer nog steeds een soundtrack bleek te zijn voor jou. Zo kreeg “Hit” dan ook heel wat stemmen en verzilverde het daarmee een zevende plaats.

6. Phoebe Bridgers – Kyoto

Phoebe Bridgers bracht dit jaar een vijfsterrenplaat uit met Punisher. Het tweede nummer dat we daaruit te horen kregen, was het catchy “Kyoto“. De song toont een heel andere kant van de fragiele zangeres waarbij ze een waar anthem uit haar pen haalde. Hierdoor blijft het nummer heerlijk hangen en zorgt het voor een warm gevoel bij iedereen die ernaar luistert. Net geen top vijf, maar de mooie zesde plaats voor “Kyoto”.

5. High Hi – Daggers

De releasedatum voor Firepool, het tweede album van High Hi, was niet meteen ideaal, maar het trio maakte er het beste van en had met “Daggers” meteen enkele weken de toppositie in De Afrekening van Studio Brussel beet. De sfeervolle track bewijst dat High Hi het juiste recept heeft gevonden en zowel rock- als popfans in hun ban kan trekken. “Daggers” is een echt anthem dat vooral dankzij de euforische melodie deze vijfde plaats meer dan verdiend heeft.

4. Axelle – Mala Leche

Een meer dan geslaagd debuut op de wereld loslaten en meteen de radioplaylisten halen? De 24-jarige Kortrijkse Axelle mag dat dankzij haar aanstekelijke zomerhit “Mala Leche” van haar checklist afvinken en staat weinig verrassend in jullie top tien van favoriete zomerhits. De vrolijkheid en ludieke mix tussen het Engels en Spaans werken nu eenmaal aanstekelijk en geven ons het gevoel dat we nog het een en ander van deze jonge furie gaan horen.

3. Glass Animals – Heat Waves

Dat een nummer met de titel “Heat Waves” niet in een zomerplaylist kan ontbreken, is een understatement. Glass Animals slaagt er zelfs in om de sfeer in de song perfect met de titel te laten samengaan. Met een zwoele synth en al even warme vocals, zorgt het nummer voor opmerkelijk hoge temperaturen. Het is een nummer dat op ieder moment voor een temperatuurwijziging zorgt en daarmee ook de perfecte derde plaats verdient.

2. Jagmonkx – Fruit Salad

Veel Belgische muziek in deze lijst, en dat is ook logisch want nog nooit werd er zoveel naar Belgische muziek geluisterd en gekeken. Dat kan bijna niet anders als er geen enkele buitenlandse band naar ons land komt. De band die er met kop en schouders bovenuit stak, is Jagmonkx. De groep kreeg al hun fans geweldig aan het stemmen en dat zorgde voor een wondermooie tweede plaats met “Fruit Salad“. We kunnen die fans geen ongelijk geven, want “Fruit Salad” is een lekker funky nummer dat zo de zomer in je hart laat komen. Eens het weer mag, zijn we zeker dat hier heel wat mensen op zullen dansen!

1. Khruangbin – Time (You And I)

Dat Khruangbin de belichaming van de zomer is, wordt nog maar eens duidelijk als we het aantal stemmen op de groep bekijken. Meerdere nummers werden in de poll gestemd, maar het is “Time (You and I)” dat met de hoofdprijs gaat lopen. Meer nog, het is gewoon onze zomerhit van 2020 geworden. Het nummer zorgt dan ook voor een positief sfeertje en heerlijke zonnige vibes. Net geen zes minuten kan je even al je zorgen vergeten en dat zorgt er dan ook voor dat dit de perfecte zomerhit is. Lekker grooven!

3591 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.