Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Axelle – “Mala Leche”

Met Axelle Vandeputte leren we vandaag een nieuw muzikaal talent van eigen bodem kennen. De Kortrijkse is 24 lentes jong en laat met deze single voor het eerst van zich horen. Zelf dweept ze met grote popartiesten als Jorja Smith en Frank Ocean, maar ook voor namen als Amy Winehouse of Radiohead koestert ze grote bewondering. Ze schreef “Mala Leche” samen met haar vriend Willem Vanderstichele, die zelf ook muziek producet onder het alias Hush. Daarbij liet ze zich vooral inspireren door haar eigen mood en die van de mensen rondom haar, waarbij veel aandacht werd besteed aan het creëren van een bepaalde stemming.

In de huidige situatie durven neerslachtigheid en somberheid al eens toe te slaan. Met “Mala Leche” wilde Axelle dan ook bewust gaan voor een opgetogen en vrolijke gevoelslading om een opgewekte sfeer neer te zetten. Haar warme en volle stemgeluid komt heel vertrouwd ons hoofd binnengereden, maar parkeert zich toch ergens op een unieke plek. Axelle etaleert een breed bereik, zowel in de hoogte als in de laagte, en met vinnige uithalen en wat Spaanse drift geeft ze een flinke portie pit aan de single. Bovendien zit “Mala Leche” qua productie ook nog eens ijzersterk in elkaar. Uptempo percussie, handgeklap, een ukelele en blazers zijn knap gelaagd en stuwen het nummer samen met wat rake subs richting latino invloeden. Het geheel klinkt catchy en uitermate afgewerkt, alsof het zo voor Rosalía geschreven was.

In deze korte eerste kennismaking krijgen we van Axelle dus al heel wat op ons bord, benieuwd wat ze in de toekomst nog voor ons in petto heeft!

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - “LLYLM”

We kunnen ons niet herinneren wanneer er voor het laatst een popster was die zo interessant en vernieuwend was als ROSALÍA. De…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

ROSALÍA @ Vorst Nationaal: ROSALÍA Ex Machina

Voor een van de optredens van het concertnajaar waar het meest naar uitgekeken werd moest je gisteren bij ROSALÍA in Vorst Nationaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.