Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Axelle – “Mala Leche”

Met Axelle Vandeputte leren we vandaag een nieuw muzikaal talent van eigen bodem kennen. De Kortrijkse is 24 lentes jong en laat met deze single voor het eerst van zich horen. Zelf dweept ze met grote popartiesten als Jorja Smith en Frank Ocean, maar ook voor namen als Amy Winehouse of Radiohead koestert ze grote bewondering. Ze schreef “Mala Leche” samen met haar vriend Willem Vanderstichele, die zelf ook muziek producet onder het alias Hush. Daarbij liet ze zich vooral inspireren door haar eigen mood en die van de mensen rondom haar, waarbij veel aandacht werd besteed aan het creëren van een bepaalde stemming.

In de huidige situatie durven neerslachtigheid en somberheid al eens toe te slaan. Met “Mala Leche” wilde Axelle dan ook bewust gaan voor een opgetogen en vrolijke gevoelslading om een opgewekte sfeer neer te zetten. Haar warme en volle stemgeluid komt heel vertrouwd ons hoofd binnengereden, maar parkeert zich toch ergens op een unieke plek. Axelle etaleert een breed bereik, zowel in de hoogte als in de laagte, en met vinnige uithalen en wat Spaanse drift geeft ze een flinke portie pit aan de single. Bovendien zit “Mala Leche” qua productie ook nog eens ijzersterk in elkaar. Uptempo percussie, handgeklap, een ukelele en blazers zijn knap gelaagd en stuwen het nummer samen met wat rake subs richting latino invloeden. Het geheel klinkt catchy en uitermate afgewerkt, alsof het zo voor Rosalía geschreven was.

In deze korte eerste kennismaking krijgen we van Axelle dus al heel wat op ons bord, benieuwd wat ze in de toekomst nog voor ons in petto heeft!

Facebook / Instagram

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Björk & ROSALÍA - "Oral"

Vorig jaar bracht Björk met Fossora uit een zeer persoonlijke en nog steeds overtuigende plaat uit. De IJslandse muzikante maakt al van in…
InstagramLiveRecensies

ROSALÍA @ Rock Werchter 2023: ¡Ay Mami!

Voor een van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter 2023 moesten we geduld uitoefenen tot het allerlaatste moment. Op de slotdag van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.