Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Heat Waves”

Na “Tokyo Drifting“, “Your Love (Déjà Vu)” en “Dreamland” releasen de Britten van Glass Animals hun vierde single “Heat Waves”. De Britse psychedelische indiepopband verraste ons in november nog met hun eerste single in vier jaar tijd. “Tokyo Drifting” bleek meteen een schot in de roos te zijn en de fans omarmden deze single maar al te graag. Het upbeat tempo, de rappende Denzel Curry en de stem van Davy Bayley was een zeer gewaagde combinatie, maar zat meteen goed. Om deze single als eerste op de massa af te vuren, moet je ook ballen aan je lijf hebben. Een uitdaging zoals deze gaan de mannen uit Oxford natuurlijk niet uit de weg. Dat bewezen ze nog maar eens met de daaropvolgende twee singles “Your Love (Déjà Vu)” & “Dreamland”. Het amusante “Your Love (Déjà Vu)” kan je eindeloos beluisteren en kan zelfs, net zoals “Tokyo Drifting”, op feestjes ingezet worden. Na twee eerder vrolijke en ‘uptempo’ singles, kwamen de heren af met het melancholische “Dreamland”, dat tevens ook dienst doet als albumnaam. Wegdromen, wegdromen, wegdromen is hierbij de boodschap. Elk van deze singles kon ons telkens op verschillende manieren bekoren. Hopelijk kan ‘Wavey Davey’, Davy Bayley’s alterego, ons nogmaals verassen met “Heat Waves”.

Met “Heat Waves” probeert Glass Animals een kruising van melancholie en tempo uit. “Dreamland” kleurde enkel maar melancholie, maar met deze single experimenteren ze en gaan ze verder waar ze in het verleden wel eens durfden stoppen. De kruising tussen melancholie en het tempo, die enkel zij aan een liedje kunnen meegeven, maakt het een indrukwekkend staaltje muziek. Als ze op dit elan blijven verder gaan, wordt Dreamland een meer dan fantastische plaat!

De releasedatum van het album Dreamland was normaal gepland op 10 juli, maar ze vonden dit niet het juiste moment door alles wat er zich nu in de wereld afspeelt (Black Lives Matter-beweging, COVID-19-crisis). Daarom laten ze hun fans nog een extra maandje watertanden. Dreamland zal vanaf 7 augustus te horen en te aanbidden zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Nyck Caution - Anywhere But Here (★★★½): Degelijk debuut met geweldige uitschieters

Nyck Caution begint 2021 met een positieve noot. Na enkele veelbelovende mixtapes komt de 26-jarige Beast Coast-rapper met zijn debuutalbum Anywhere But…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.