Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jagmonkx – “Fruit Salad”

Glenn Minten

Begin maart verscheen de eerste single van het Leuvense zevental Jagmonkx en alleen al op basis daarvan uitten we de woorden ‘dat er nog heel wat potten gebroken zullen worden door dit groovende klankspel dat flirt met heup, humeur en ticketverkoop’. Snel content, of hebben we hier te maken met een veelbelovende groep? Ook al zit ticketjes kopen er even niet meer in, (her)bekijk hun Winterslaapsessie van enkele weken geleden maar om met eigen ogen en oren vast te stellen dat ze die checks efficiënt en overtuigend aftikken. De bende rond Thomas Heremans is het digitale zonnetje in huis en ook met het gloednieuwe “Fruit Salad” worden onze smaakpapillen fameus verwend.

“Fruit Salad” heeft zijn naam niet gestolen: de vele verschillende muzikale details blenden mooi samen tot een fris en fruitig potje kleurrijke zintuigensensatie. Zo kalmerend en zelfs hypnotiserend als de funk van het nummer aanvankelijk klinkt, zo uitbundig is hun (wederom) sterke hook. Je voelt de goesting borrelen bij de muzikanten om een heus feest van dat refrein te maken en wanneer het dan losbarst, zitten ze er los op. Een zalige song, waarvoor de bezetting overigens werd uitgebreid met drie extra muzikanten. Een gebalanceerd nummer afleveren met z’n tienen is geen sinecure, maar voor Jagmonkx blijkt dat niet moeilijker dan een fruitslaatje bij elkaar smijten. Zet het luid, start de Skypeparty al maar en weet dat je later zal kunnen zeggen ‘dat je Jagmonkx dus al kende voor ze doorbraken, hé’, want wees maar zeker dat dat erin zit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 mei 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief