Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lianne La Havas – “Bittersweet”

Lianne La Havas wordt door heel wat critici gezien als de nieuwe prinses van de soul. Nu ze die titel al acht jaar en twee albums met zich meedraagt, zou ze met haar aankomende derde plaat wel eens kunnen promoveren van prinses tot koningin. Dat het album helemaal af is, liet Lianne onlangs weten op Twitter. Hoog tijd om wat nieuwe muziek de wereld in te sturen dus, want “Bittersweet” ging zonet in première op BBC Radio 1 en is haar eerste single sinds het geprezen album Blood, waar ook de hitsingle “Green & Gold” op stond. Of de Britse dat succes opnieuw kan evenaren, blijft nog maar de vraag. “Bittersweet” klinkt alvast meer dan veelbelovend en zou zomaar eens het opstapje naar de troon kunnen betekenen.

De comeback van Lianne La Havas is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Op “Bittersweet” horen we dat de Britse haar sound een serieuze upgrade heeft gegeven, want vanaf de eerste seconde grijpt ze ons bij de keel met een zwoele baslijn. De piano zorgt voor een jazzy sfeertje, maar de hoofdrol is wederom voor Liannes stem. We lijken even in een dromerige roes terecht te komen, maar dan laat de jongedame horen waarom ze de titel van koningin van de soul nu helemaal waard is. Ze haalt een paar keer verschroeiend uit met haar stem en met de drums en piano die daarop inspelen, klinkt dat allemaal heel toegankelijk. Als er dan nog eens een achtergrondkoortje bijkomt en alles dankzij de opbouwende instrumenten wat dreigender gaat klinken, brengt Lianne ons net op het juiste moment in extase met haar zwoele stem. Als dit een voorproefje is van de derde plaat, beloven haar komende passages in ons land nu al onvergetelijk te worden.

Op zondag 3 mei kan je Lianne La Havas aan het werk zien in de Botanique. Op donderdag 2 juli krijg je een herkansing in de KluB C op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief