Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin – “Time (You and I)”

© CPU – Bert Savels

Dat stilzitten niet in het woordenboek van Khruangbin staat, blijkt eens te meer. Nadat de groep in 2018 het fantastische Con Todo El Mundo uitbracht, was de band non stop op tour te vinden. Daarbij maakten ze kennis met Leon Bridges en begin dit jaar brachten ze een gezamenlijke ep uit. Het zal waarschijnlijk bij die ene ep blijven, maar Khruangbin is nu al weer bezig met eigen muziek. Zo komt op 26 juni hun derde studioalbum Mordechai uit en daaruit krijgen we met “Time (You and I)” een eerste voorsmaakje.

De band heeft in de periode van 2018 tot nu een heuse evolutie doorgemaakt waarmee ze zelfs een uitverkochte Ancienne Belgique op hun lijstje konden toevoegen. Het zorgt er alleszins niet voor dat het succes naar hun hoofd is gestegen, want op “Time (You and I)” klinken ze groovyer dan ooit. Er wordt meer gebruik gemaakt van vocals dan we gewoon zijn, maar ze storen niet. Ze vormen een zachte meerwaarde op de dansbare vibes die uit de instrumenten van de bandleden komen. Het blijft zelfs hangen en na een luisterbeurt kan je het zelfs meezingen. De zon begint spontaan te schijnen na het opzetten van “Time (You and I)” en zo horen we Khruangbin het liefst.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Woolvs - "Earth"

De Brusselse off-key band Woolvs is net als de hoofdstad zelf een creatieve smeltkroes van jong, nieuw talent. Woolvs is de optelsom…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.