Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin – “Time (You and I)”

© CPU – Bert Savels

Dat stilzitten niet in het woordenboek van Khruangbin staat, blijkt eens te meer. Nadat de groep in 2018 het fantastische Con Todo El Mundo uitbracht, was de band non stop op tour te vinden. Daarbij maakten ze kennis met Leon Bridges en begin dit jaar brachten ze een gezamenlijke ep uit. Het zal waarschijnlijk bij die ene ep blijven, maar Khruangbin is nu al weer bezig met eigen muziek. Zo komt op 26 juni hun derde studioalbum Mordechai uit en daaruit krijgen we met “Time (You and I)” een eerste voorsmaakje.

De band heeft in de periode van 2018 tot nu een heuse evolutie doorgemaakt waarmee ze zelfs een uitverkochte Ancienne Belgique op hun lijstje konden toevoegen. Het zorgt er alleszins niet voor dat het succes naar hun hoofd is gestegen, want op “Time (You and I)” klinken ze groovyer dan ooit. Er wordt meer gebruik gemaakt van vocals dan we gewoon zijn, maar ze storen niet. Ze vormen een zachte meerwaarde op de dansbare vibes die uit de instrumenten van de bandleden komen. Het blijft zelfs hangen en na een luisterbeurt kan je het zelfs meezingen. De zon begint spontaan te schijnen na het opzetten van “Time (You and I)” en zo horen we Khruangbin het liefst.

27 april 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief