Instagram, Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single DIRK. – “Hit”

Vanaf het moment dat de baslijn van dit plaatje door de Ancienne Belgique zoemde tijdens de finale van Humo’s Rock Rally 2016, hadden we een oogje op deze knappe verschijning met oubollige naam. Indertijd koos DIRK. ervoor om deze ‘hit’ – want hoe zou je deze fraaie single anders dopen? – in de koelkast te bewaren voor de opvolger van hun debuut Album. Die laatste moest scheuren, de tweede plaat mocht wat meer gepolijst uitdraaien. Of lees gewoon ons interview met bassist-zanger Jelle Denturck van toen.

Meebrullen met wat dan? DIRK. maakte er geen geheim van dat de tekst van eerste single “Artline” er weinig toe doet. “Hit” lijkt mee te dobberen op datzelfde vaarwater, al glibberen de woorden ‘You can see me falling apart’ als de bliksem je langetermijngeheugen binnen. Absurd, maar verdomd catchy. We waren fans van het eerste uur, en dat heeft DIRK. grotendeels aan “Hit” te danken. 

Facebook Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 april 2020

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief