FeaturesOntdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Black Leather Jacket & Lady Bird

Het is nog maar de tweede week van januari, maar we zijn nog lang niet klaar met ‘Grote Beren Van Morgen’ voor te stellen. Beide acts die we vandaag in de spotlight zetten, maakten in 2018 hun opwachting. We kunnen afgelopen jaar dan ook als generale repetitie zien voor hetgeen dat hen in 2019 te wachten staat. Zij behoren tot onze negen internationale en negen Belgische acts, die in 2019 volgens ons helemaal kunnen doorbreken. Vandaag gaan we nog eens voor twee bands: Black Leather Jacket en Lady Bird.

Black Leather Jacket

Leren vestje aan en de moshpit in trekken? Misschien doe je het volgende zomer wel op de muziek van Black Leather Jacket, een leuk drietal uit het exotische Essen. Ondertussen is de groep al enkele jaren bezig en rijpten ze in onze ogen even mooi als een dure fles wijn. Nadat hun eerste EP Criminals hen een paar optredens opleverde, lijkt 2019 misschien wel het jaar te worden waar ze de sprong naar de grote podia maken, want dit jaar staat het gevolg gepland. Op 18 januari komt de eerste nieuwe single van hun debuut album uit, waarvoor ze zich terugtrokken in de bekende GAM Studios. Een voorsmaakje krijg je op ons Dansende Beren Feest op 1 februari in BarBroos te Gent, waar ze zullen optreden. Komen is de boodschap, want het wordt wellicht één van de laatste keren voor ze definitief gaan doorbreken.

Lady Bird

‘Punk is dead!’. Je hoort het af en toe nog eens langskomen, maar de heren van Lady Bird zullen in 2019 nog eens tonen dat daar niets van aan is. Het Engelse trio bracht afgelopen jaar een eerste EP uit en kwam nog met enkele losse single releases zoals “Boot Fillers“, waarmee ze toonden dat ze echt in de gaten te houden zijn. Slaves is zelfs zo een grote fan dat ze de beloftevolle band onder contract namen in hun eigen label Girl Fight Records. Een grote tour door het Verenigd Koninkrijk staat al in de planning en ook het Europese vaste land zou volgen. Moderne punk met ballen, gierende gitaren en onuitputtelijke charisma.

Morgen sluiten we onze reeks af met twee straffe madammen, die de hip hop wereld op hun kop gaan zetten.

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

7/1 – Jan Verstraeten & Sea Girls

8/1 – Bombataz & KOKOROKO

9/1 – Vito & YOWL

1378 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Bird - "Infants"

Hoe vettiger, hoe prettiger. Het is een uitdrukking die we al eens graag gebruiken en op Lady Bird is ze meer dan…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Dexelle - "Stay With Me"

Dexelle mag vandaag misschien wel met zijn debuutsingle komen, toch zou het kunnen dat het gezicht van de frontman je al bekend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lady Bird - "WWW"

Wie onze site regelmatig bezoekt, zal de naam Lady Bird al bekend in de oren klinken. In 2019 waren ze nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.