Ontdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Jan Verstraeten & Sea Girls

We liepen afgelopen jaar met honingpotten rond en kwamen zo oog in oog te staan met beren. In 2018 waren het nog kleine beren, maar volgens ons hebben deze beren alles in huis om in 2019 door te breken. Hun eerste optredens, singles of ep’s zijn maar een topje van de ijsberg van hun immens talent, waarvan we hopen in 2019 meer en meer te zien. Vier internationale en vier Belgische acts kreeg je reeds voorgeschoteld en vandaag komen hier twee toppers bij. De Belgische muzikale poëet Jan Verstraeten en de Londense rockgroep Sea Girls vervoegen vandaag het lijstje.

Jan Verstraeten

Trixie Whitley, Faces On TV en Flying Horseman zijn slechts drie artiesten die bij het Belgische Label Unday Records hun muziek uitbrengen en immense successen weten te boeken. Sinds 2018 staat ook ene Jan Verstraeten, voormalig lid van de groep Charlie Jones’ Big Band, onder hen vleugels. Verstraeten kwam eind november met zijn debuutsingle “Moon Face” —een nummer dat volgens ons het beste van alternatieve muziek mixt met strijkers en hoorns— en wist ons meteen te begeesteren. Dit jaar volgt zijn debuut-ep en zal hij zijn veroveringstocht verder zetten. 

Sea Girls

Wie de lijst van BBC’s Sound Of … haalt, mag steevast dromen van een prachtige carrière. De Londense band Sea Girls mag zich gelukkig prijzen, want zij horen bij de tien geselecteerden voor 2019 en meer dan terecht. In 2018 brachten ze hun tweede ep uit en kregen ze ons helemaal mee in hun verhaal, dat in 2016 al startte maar toen nog een klein projectje was. Inmiddels werken ze aan hun eerste langspeler, gaan ze binnenkort op tour door het VK en groeit hun fanbase met elke release. Na passages op o.a. The Big Weekend van de BBC en Reading/Leeds, is het de volgende zomer ook aan de rest van Europa. Aanstekelijke rockmuziek, wij Belgen zijn er toch gevoelig voor, hé?

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

7/1 – Jan Verstraeten & Sea Girls

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Midnight Butterflies"

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.