Ontdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Ruby Grace & Ama Lou

Wat was 2018 toch een mooi muzikaal jaar vol verrassingen en ontdekkingen. Elk genre bracht zijn sterren naar voren en de ene act na de andere ontpopte zich tot een publiekslieveling. Ook 2019 belooft prachtig te worden, want heel wat acts komen met langverwacht nieuw werk, maar ook heel wat opkomend talent zal dit jaar potten breken. Aan de hand van eerste singles, ep’s en optredens, selecteerden wij net zoals vorig jaar enkele Belgische en internationale acts die het in 2019 volgens ons kunnen maken. We dopen dit jaar niet 28, maar 18 acts tot een ‘Grote Beer Van Morgen’ en stellen ze de eerste twee weken van het jaar aan je voor. Het vrouwelijke geweld Ruby Grace & Ama Lou bijten de spits af.

Ruby Grace

Beren houden van honing en als die zoet is als Ruby Grace, kunnen we ons enthousiasme amper onder stoelen en banken steken. Sinds haar debuutsingle “Lipgloss” hangen we aan de lippen van de twintig jaar jonge Belgische zangeres, want mede dankzij haar intrigerende stem houdt ze ons helemaal in haar ban. In de loop van de komende maanden komt haar debuut-ep uit en ook shows staan al op het programma. De jonge, ambitieuze zangeres heeft nog maar een klein duwtje in de rug nodig tot ze van de grond gaat. Ruby Grace, de toekomstige leading lady van de Belgische popmuziek.

Ama Lou

We hebben de piepjonge Noord-Londense zangeres Ama Lou al even op onze radar, maar 2019 zou misschien wel haar grote doorbraak jaar kunnen worden. Nadat ze in 2018 haar drie nummers tellende project DDD uitbracht, is voor volgend jaar een eerste echte ep of zelfs een debuutalbum gepland. “Tried Up” haalde onze lijst van favoriete singles van 2018 en ook haar set op Primavera kreeg de pers laaiend enthousiast. Opvallen doet ze door haar smoothe r&b-stem waarmee ze de interessantste kronkels uit haar hoed tovert en je gewoonweg omver blaast. Dankzij sterke producties lijkt ze misschien wel de volgende grote urban ster uit London en treedt ze zo in de voetsporen van o.a. Jorja Smith en Mahalia die steeds populairder worden. Een jonge artieste met een visie, waarnaar we het komende jaar nog eens extra benieuwd zullen zijn.

1836 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruby Grace - "Diamond Baby" (feat. Raf Cyran)

In 2021 bracht Ruby Grace haar debuut-ep uit en sindsdien werd het eventjes wat stiller rond de Limburgse, maar wees gerust we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

Ama Lou @ Botanique (Orangerie): Bakken onbenut potentieel

De Londense Ama Lou maakte al snel naam met haar soulvolle r&b die vaak vergeleken wordt met de muziek van Jorja Smith….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.