Ontdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Martha Da’Ro & Jade Bird

Wat was 2018 toch een mooi muzikaal jaar vol verrassingen en ontdekkingen. Elk genre bracht zijn sterren naar voren en de ene act na de andere ontpopte zich tot een publiekslieveling. Ook 2019 belooft prachtig te worden, want heel wat acts komen met langverwacht nieuw werk, maar ook heel wat opkomend talent zal dit jaar potten breken. Aan de hand van eerste singles, ep’s en optredens, selecteerden wij net zoals vorig jaar enkele Belgische en internationale acts die het in 2019 volgens ons kunnen maken. We dopen dit jaar niet 28, maar 18 acts tot een ‘Grote Beer Van Morgen’ en stellen ze de eerste twee weken van het jaar aan je voor. Vandaag stellen we Martha Da’Ro en Jade Bird voor.

Martha Da’Ro

Ben je in 2015 naar de film ‘Black’ van Adil en Bilal gaan kijken? Dan werd je ongetwijfeld in de ban getrokken door het hoofdpersonage Mavela. Het was de doorbraakrol van de Belgische Martha Canga Antonia, die afkomstig is uit Bergen. Vier jaar na haar indrukwekkende vertolking in de hitfilm, gaat ze als Martha Da’Ro door de (muziek)wereld en weet ze ons deze keer met enorm sterke muziek te verrassen. Nadat ze enkele jaren in de group Soul’Art haar vrouwtje stond, doet ze het vanaf nu solo en weet ze nog meer de aandacht te pakken. R&B, soul, hip hop en Afrikaanse geluiden vormen samen een onweerstaanbaar geheel dat in “Summer Blues” voor het eerst zijn weg naar ons hart baant en uiteindelijk tot onze favoriete Belgische singles behoort. In februari komt haar debuut-EP Cheap Wine & Paris uit en wij kunnen er niet op wachten. Een straffe artiest die muzikaal en op vlak van tekst veel te vertellen heeft en in 2019 nog meer luisterende oren verdient.

Jade Bird

The Brit School is voor Britse muzikanten een plaats waar ze zich muzikaal kunnen ontplooien en er de kans krijgen om onder professionele begeleiding aan hun sound en muziek te werken. Ook de jonge Londense zangeres Jade Bird is er student en dat heeft haar tot nu toe geen windeieren gelegd. Haar aanstekelijke folkpop en tedere, maar soms ook iets ruwere stemgeluid kon de Britse pers al zo hard overtuigen dat ze de lijst van ‘BBC Sound Of 2018’ haalde. Een doorbraak bij het grote publiek zat er in België nog niet in, maar daar zullen de komende twaalf maanden verandering in brengen. Met heel wat nieuw materiaal in de bagage wil ze door Europa trekken en zal ze de muziekliefhebbers laten zien dat ze een muzikante met een hart en ziel is. De recentste single “Love Has All Been Done Before” kon ons helemaal grijpen en “Uh Huh” haalde onze lijst van beste singles van het jaar. Op 17 februari staat ze in de Botanique en kan je haar wellicht voor de laatste keer in een kleine zaal zien.

Eerder stelden we je Ruby Grace & Ama Lou en Mooneye & Another Sky voor. Morgen krijg je de volgende twee Grote Beren Van Morgen!

1714 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jade Bird - Different Kinds Of Light (★★★★): Avontuurlijk, maar vertrouwd

Als je Americana, folk en pop in een zin gebruikt, dan is de associatie met Jade Bird nooit veraf. Met een jeugdig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.