Ontdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Tristan & L Devine

Januari is de maand van de goed voornemens en ook wij hebben die; de eerste dagen van januari opkomend talent in de spotlight zetten. Sinds vorig jaar dopen we Belgische en internationale acts tot Grote Beren Van Morgen en volgen we ze een jaar lang op de voet. Aan de hand van eerste singles, ep’s en optredens, selecteerden wij net zoals vorig jaar enkele acts die het in 2019 volgens ons kunnen maken en een plaats op je playlist verdienen. Om de eerste week af te sluiten, krijg je van ons weer twee interessante acts: Tristan en L Devine.

Tristan

Wie eind november in de Ancienne Belgique vertoefde om Tamino aan het werk te zien en al vroeg de zaal binnenwandelde, kon genieten van Tristan. Tristan is het project van Isolde Van Den Bulcke waarin ze jazz, electro en ambient pop omarmt en een nieuwe ziel inblaast. In maart 2018 bracht ze haar eerste verzameling nummers in de vorm van de ep Illusje uit en speelde ze shows op o.a. Gent Jazz, maar 2019 belooft voor haar nog beter te worden, want Van Den Bulcke werkte een nieuwe ep af die in maart zal uitkomen en bovendien mag ze op de PIAS Nites voor Two Door Cinema Club openen. Haar recentste release “Weslanda” is alvast een voorsmaakje voor wat ons de komende maanden te wachten staat. Ambient pop was al lang niet meer zo verleidelijk als bij Tristan.

L Devine

Fan van zeemzoete pop? Dan is L Devine zonder twijfel iets voor jou. De 21-jarige Britse zangeres debuteerde in 2017 met haar eerste single “School Girls” en bracht in de herfst van dat jaar haar debuut-ep Growing Pain uit. Inmiddels heeft ze al enkele miljoenen streams op Spotify en heeft ze met Peer Pressure in November nog eens zeer geslaagde ep uitgebracht. Op de titeltrack van die ep kan je bovendien ook Charli XCX horen, die grote fan is van de jonge zangeres en maar al te graag met haar samenwerkt. Dit jaar mogen we van haar een tour en nog meer nieuwe muziek verwachten. Fans van Sigrid, Astrid S, Charli XCX en Tove Styrke hebben met L Devine hun nieuwe popster gevonden, nu moet de rest van de wereld nog volgen…

Vanaf volgende week maandag krijg je elke dag nog eens twee ‘Grote Beren Van Morgen’. Zet je dit weekend al maar schrap voor testosteron, gitaren en hip hop.

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

1718 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tristan - Wellif (★★★★): Sensueel, intens en stijlvol

Een album uitbrengen in tijden waarin alles razendsnel gaat en streamingsdiensten vooral gericht zijn op singles, is geen evidentie. Toch blijft het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.