Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2019: Mooneye & Another Sky

Wat konden we toch in 2018 genieten van sterke, indrukwekkende debuten van Belgische en internationale acts. Van popmuziek tot rock en jazz; in elk genre viel er wel iets nieuws te ontdekken. Ook 2019 belooft prachtig te worden, want heel wat acts komen met langverwacht nieuw werk, maar ook heel wat opkomend talent zal dit jaar potten breken. Aan de hand van eerste singles, ep’s en optredens, selecteerden wij net zoals vorig jaar enkele Belgische en internationale acts die het in 2019 volgens ons kunnen maken. We dopen dit jaar niet 28, maar 18 acts tot een ‘Grote Beer Van Morgen’ en stellen ze de eerste twee weken van het jaar aan je voor. Gisteren kreeg je van ons het vrouwelijke geweld Ruby Grace & Ama Lou en vandaag gooien we er Mooneye & Another Sky bij.

Mooneye

Zegt Mickey Doyle je iets? Dat was de artiestennaam waarmee Michiel Libberecht twee jaar lang door het land trok en o.a. op Dranouter en Leffingeleuren stond. In 2017 besloot Libberecht dan om een nieuwe weg in te slaan met een naamswijziging en een nieuwe band als gevolg. In de lente van vorig jaar releasten ze hun eerste ep Mooneye en konden ze ons overtuigen met hun folk-inspired pop en speelde Libberecht in het voorprogramma van Intergalactic Lovers. Mooneye wil dit jaar al hun kansen grijpen en gaat voor een grote doorbraak. Dat indie en folk weer helemaal in de lift zit, speelt dan ook in hun voordeel. Pop met een kloppend hart. Zo beschreven we het al eens en die woorden halen we met plezier nog eens boven.

Another Sky

Met Another Sky hebben we opnieuw een act uit London beet, die ons helemaal in zijn ban trekt. In 2018 verwenden ze ons met een eerste ep Forget Yourself en losten ze daarboven op nog twee sterke singles. Met “Avalanche” kregen ze de kritische Britse muziekpers toch al gedeeltelijk wakker, maar het was hun recentste nummer “Chillers” waarmee ze het groter publiek en vooral ook ons vonden. Ze mochten het nummer live brengen bij Later… with Jools Holland en dankzij die boost gaan ze volgend jaar op een uitgebreide tour door het VK. De rest van de wereld zal ook snel volgen, want hun energetische mix van indie, rock en garage slaat aan.

Gisteren stelden we Ruby Grace & Ama Lou voor, en morgen krijg je de volgende twee kanjers!

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Vestrock 2024 (Festivaldag 2): Ronkende schietgebedjes

De tweede dag van Vestrock begon grijs en het zag er dan ook naar uit dat er nooit echt zon te bekennen…
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.