Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2019: Mooneye & Another Sky

Wat konden we toch in 2018 genieten van sterke, indrukwekkende debuten van Belgische en internationale acts. Van popmuziek tot rock en jazz; in elk genre viel er wel iets nieuws te ontdekken. Ook 2019 belooft prachtig te worden, want heel wat acts komen met langverwacht nieuw werk, maar ook heel wat opkomend talent zal dit jaar potten breken. Aan de hand van eerste singles, ep’s en optredens, selecteerden wij net zoals vorig jaar enkele Belgische en internationale acts die het in 2019 volgens ons kunnen maken. We dopen dit jaar niet 28, maar 18 acts tot een ‘Grote Beer Van Morgen’ en stellen ze de eerste twee weken van het jaar aan je voor. Gisteren kreeg je van ons het vrouwelijke geweld Ruby Grace & Ama Lou en vandaag gooien we er Mooneye & Another Sky bij.

Mooneye

Zegt Mickey Doyle je iets? Dat was de artiestennaam waarmee Michiel Libberecht twee jaar lang door het land trok en o.a. op Dranouter en Leffingeleuren stond. In 2017 besloot Libberecht dan om een nieuwe weg in te slaan met een naamswijziging en een nieuwe band als gevolg. In de lente van vorig jaar releasten ze hun eerste ep Mooneye en konden ze ons overtuigen met hun folk-inspired pop en speelde Libberecht in het voorprogramma van Intergalactic Lovers. Mooneye wil dit jaar al hun kansen grijpen en gaat voor een grote doorbraak. Dat indie en folk weer helemaal in de lift zit, speelt dan ook in hun voordeel. Pop met een kloppend hart. Zo beschreven we het al eens en die woorden halen we met plezier nog eens boven.

Another Sky

Met Another Sky hebben we opnieuw een act uit London beet, die ons helemaal in zijn ban trekt. In 2018 verwenden ze ons met een eerste ep Forget Yourself en losten ze daarboven op nog twee sterke singles. Met “Avalanche” kregen ze de kritische Britse muziekpers toch al gedeeltelijk wakker, maar het was hun recentste nummer “Chillers” waarmee ze het groter publiek en vooral ook ons vonden. Ze mochten het nummer live brengen bij Later… with Jools Holland en dankzij die boost gaan ze volgend jaar op een uitgebreide tour door het VK. De rest van de wereld zal ook snel volgen, want hun energetische mix van indie, rock en garage slaat aan.

Gisteren stelden we Ruby Grace & Ama Lou voor, en morgen krijg je de volgende twee kanjers!

1708 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.