FeaturesOntdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Bombataz & KOKOROKO

Onze frequente lezers kennen de rubriek ondertussen ongetwijfeld. In de eerste twee weken van januari stellen we dagelijks een internationale en een Belgische act voor, die in 2018 op onze radar terecht kwamen en in 2019 volgens ons helemaal kunnen doorbreken. Dat bands ook in onze selectie niet mogen ontbreken, is vanzelfsprekend. Daarom krijg je er van ons vandaag meteen twee: Bombataz en Kokoroko.

Bombataz

Chocolade, wafels, bier en onze Rode Duivels. Dat is hetgeen waar de doorsnee tourist op zou antwoorden als je hem zou vragen wat ze uit België kennen. Dat we een straffe muziekscene hebben, wordt daarbij vaak onterecht over het hoofd gezien. Misschien brengt het Brusselse viertal Bombataz daar de komende twaalf maanden verandering in, want zij brengen in februari hun eerste EP !Kapao! uit bij FAKE Records. Hun eerste verzameling nummers stellen ze op 9 februari in de Rotonde van de Botanique voor. Een ambitieus plan, maar meer dan terecht want hun shows zijn onmisbaar geworden. Heel binnenkort komt de eerste single van de ep en we kunnen al verklappen dat we er fan van zijn. Bombataz maakt muziek met invloeden uit alle genres en die is zo goed, dat het niet anders kan dan dat ze doorbreken. Maar oordeel vooral zelf aan de hand van de single “Surfen”.

KOKOROKO

Het Londense project KOKOROKO is aan een heuse veroveringstocht begonnen, die in België al een hele boel aanhangers kent. Afrobeats recht uit en voor het hart krijg je van het achttal voorgeschoteld. Zo swingend en beklijvend, dat je niet anders kan dan dansen. Hun eerste single “Abusey Junction” verzamelde al achttien miljoen luisterbeurten op YouTube en zorgde uitsluitend voor lovende woorden. Ook hun nieuwste single “Uman” is meer dan de moeite en was wederom een geslaagd voorsmaakje voor de aanstaande ep. Levensvreugde meets jazz en soul. Wie nog niet als een blok voor KOKOROKO gevallen is, zal dat de komende weken wel doen. Op hun concertagenda staan ondertussen al twee concertdata in België: op 23 februari staan ze in de Flagey te Brussel en op 17 april staan ze in de Antwerpse Roma. Allen daarheen!

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

7/1 – Jan Verstraeten & Sea Girls

8-1 – Bombataz & KOKOROKO

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOROKO – “Baba Ayoola”

Sinds de release van Gilles Petersons compilatiealbum We Out Here, duikt de achtkoppige afrobeatsensatie KOKOROKO overal op. De muziek van deze Londense…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.