Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin de BBC met zijn Sound Of-lijst een blik werpt op de toekomst. De afgelopen jaren kwamen onder meer Adele, Celeste, Sigrid, Michael Kiwanuka, PinkPantheress, FLO en HAIM als winnaar uit de bus . Dankzij deze roemrijke titel zagen ze hun carrière in een stroomversnelling komen. Ook deze keer houdt de 136-koppige jury, bestaande uit bekende muzikanten (o.a. Chase & Status, Declan McKenna, Olivia Rodrigo,…), journalisten, managers en festivalprogrammatoren, de vinger aan de pols. Wie er uiteindelijk uitgeroepen zal worden tot BBC Sound of 2024, komen we in de eerste week van januari te weten.

Het is een understatement als we stellen dat de curatoren voor deze editie op veilig speelden. Van de tien geselecteerde namen heeft immers al het merendeel een bijzonder succesvolle carrière kunnen uitbouwen. Denk dan maar aan de Britse Kenya Grace, die de laatste maanden niet meer weg te denken is van de radiostations met haar hit “Strangers” of de Zuid-Afrikaanse Tyla die in de UK zelfs al een zilveren plaat kreeg voor haar single “Water“. Ook de Zuid-Koreaanse producer en dj Peggy Gou is allesbehalve een onbekende en heeft al enkele jaren een behoorlijk succesvolle carrière, wat des te meer doet verbazen dat ze voor de BBC Sound of 2024 geselecteerd werd. Lezers van onze ‘Grote Beren van Morgen’ rubriek zullen terwijl ook al kennis gemaakt hebben met de Nigeriaanse afropopsensatie Ayra Starr en de indieband van het moment The Last Dinner Party. Tot de outsiders dit jaar horen enkele fijne soulstemmen: de popsoul van Olivia Dean, de zijdezachte neosoul van Sekou en de poëtische Elmiene, maar ook singer-songwriter Caity Baser en de Ierse countrypopzangeres CMAT. We zijn in ieder geval zeer benieuwd of de vakjury in het begin van jaarwissel weet te verrassen met hun keuze voor BBC Sound of 2024.

Maak vandaag kennis met de sterren van de toekomst:

Ayra Starr (NG)

Caity Baser (UK)

CMAT (IE)

Elmiene (UK)

Kenya Grace (UK)

The Last Dinner Party (UK)

Olivia Dean (UK)

Peggy Gou (KR)

Sekou (UK)

Tyla (SA)

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "1+1=11"

Is de zomer al in het land? Nog niet helemaal, maar Peggy Gou brengt wel het zonnetje door je speakers. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kenya Grace - "It's not fair"

Opkomend talent Kenya Grace scoorde in september een grote hit met “Strangers“. Alles lijkt de juiste richting uit te gaan voor de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elmiene - "Crystal Tears"

Elmiene is gezegend met een hemels stemgeluid en dan is het niet meer dan eerlijk dat hij ons daarvan ten volle van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.