Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tyla – “Water”

Dat het internet en in het bijzonder sociale media en streaming ervoor gezorgd hebben dat muziek moeiteloos de hele wereld over reist, blijkt wanneer we de dag van vandaag naar de hitlijsten kijken. Dat er ook vanuit Afrika veel muziek onze contreien bereikt, merken we aan de populariteit van onder meer Ayra Starr. Op “Girl Next Door” sloeg de Nigeriaanse onlangs de handen in elkaar met Zuid-Afrikaanse popster Tyla, die eerder dit jaar met Chris Brown op tour doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk mocht. “Water” is de nieuwste single van Tyla en zou het zomaar ook eens bij ons goed kunnen doen.

“Water” valt meteen op door een ingetogen introductie die vooral de illusie opwekt dat we ons onder water begeven. Even later neemt een dansbaar ritme echter de bovenhand en blijkt het quasi onmogelijk om je heupen stil te houden. De meerstemmigheid geeft de song wat meer diepte, terwijl Tyla inzet op catchy melodieën en relatief eenvoudig mee te zingen teksten. Echt gecompliceerd wordt het daardoor nooit, maar des te aanstekelijker is het muzikale geheel. De laatste seconden van de song zijn bovendien gereserveerd voor Tyla die indruk weet te maken op iedereen die nog twijfelde aan haar vocale kwaliteiten. “Water” is dus een fijne song die een toegankelijke mix brengt van eerder Westers klinkende pop met Afrikaanse invloeden.

Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

675 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Tyla en nog vier nieuwe namen voor Couleur Café 2024!

Momenteel zitten we allesbehalve in het zonnige weer, met de sneeuw die over het hele land opduikt, al wil dat niet zeggen…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.