Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Last Dinner Party – “Nothing Matters”

Wie The Last Dinner Party uit nieuwsgierigheid op Spotify opzocht, kwam tot vandaag van een kale reis terug. De Londense band wordt her en der al tijdje genoemd als dé band die je in 2023 in de gaten moet houden (ook bij ons), maar in plaats van snel op de golf mee te surfen, koos de band met hun entourage er echter voor om liever de laatste puntjes op de i om met een eerste sterke single te kunnen uitpakken. Die eerste single is er nu met “Nothing Matters” en die toont meteen aan dat de band heel veel ambitie en groeipotentieel heeft.

Fan van ABBA en boygenius? Dan is de eerste single van The Last Dinner Party spek voor je bek! De vijf hebben heel goed nagedacht over hun geluid en dat merk je aan alles op “Nothing Matters”. De sfeer van het nummer is namelijk zeer nostalgisch en tegelijk voelt het heel hedendaags. De tijdloze sound dankt het voor een groot stuk aan Aurora Nishevci achter de keys, maar de rol van zangeres Abigail Morris kan je onmogelijk minimaliseren. Haar bijdrage geeft “Nothing Matters” een soort van gouden randje dat in het kloppende hart van het nummer, het refrein, het sterkste weet te blinken. Alles klopt aan The Last Dinner Party’s debuut en je snapt helemaal waar de hele hype vandaan komt.

Instagram / Twitter / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Last Dinner Party @ Botanique (Orangerie): Volgens recept

The Last Dinner Party had amper een nummer nodig om de wereld aan haar voeten te krijgen. Het vijftal had dan wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstacy (★★★★½): Binnenkomen door de grote poort

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden…
FeaturesMuzieknieuwtjes

The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024!

De knoop is officieel doorgehakt en iedereen mag het weten. Een 136-koppige vakjury bestaande uit artiesten (waaronder kleppers als Florence + The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.