Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations – “Watching You Go”

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische bezigheid nadat enkele boezemvrienden hun vorige muziekprojecten afsloten. Je kan deze oplijsten met zowat elke ondergrondse artiest die je in de jaren tachtig op Marcel Vanthilts piratenzender FM-Bruxel kon horen. Dat is aldus een compliment, want Disorientations ontleent haar strakke songstructuur bij Interpol, de melodische riffs en stem bij The Cure en de wilde gitaarklank bij The Jesus Lizard. Naast OC Belpop, lijkt de stijl opvallend goed op atmosferische postpunk uit Scandinavië, zoals die van Makthaverskan en Fews.

We konden al proeven van de debuut-ep Close to Disappearing en net geen twee jaar later staat Memory Lanes op onze kalender, meer bepaald op 4 februari. De plaat werd opgenomen in de Hightime Studio in Herk-de-Stad, bekend van onder andere Equal Idiots, High Hi en Psycho 44. “Watching You Go” ligt erg in de lijn van de eerdere single “Don’t“, in de zin dat de hoekige riffs een gotische tristesse begeleiden. De teksten zijn ambigu maar gaan wellicht over verlatingsangst, wat uiteraard goed past bij het weergalmende gitaargeweld. De lofi noise van hun eerste werk lijkt wel wat gladgestreken te zijn, ten voordele van een geluid dat stilaan naar dat van Whispering Sons begint te gaan. Dat valt deels te verklaren door hun nieuw label, PIAS, dat ze met de fluisterende zonen delen. Als Disorientations uit de valstrik kan blijven om constant hetzelfde, gezapige tempo aan te houden, is er ongetwijfeld nog een plaatsje vrij vlak naast hen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

115 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

HAEMERS - Onderwereld (★★★★): De Haemer op zijn kop

Het laatste kerstalbum (niet oprecht) van onze Haemer-fanaten is er eentje die best in onze oren mag drammen tijdens een zalige boottocht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit - "Fuse"

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.