Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Surface”

© CPU – Cédric Depraetere

Whispering Sons heeft altijd zijn tijd genomen om de carrière rustig uit te bouwen. Nadat de groep in 2016 Humo’s Rock Rally won, namen ze nog twee jaar de tijd om met debuutalbum Image te komen. Nadien volgden heel wat shows en zelfs wat internationale erkenning, waardoor de band ondertussen al goed gekend is in binnen- en misschien zelfs een beetje buitenland. Dit jaar zou de opvolger komen, de moeilijke tweede, en met “Surface” krijgen we alvast een eerste keer te horen hoe dat zou moeten klinken.

Op Studio Brussel vertelde frontvrouw Fenne Kuppens alvast het volgende: ‘We hebben geprobeerd op onze sterktes in te spelen, dus het zal wat anders klinken.’ We vragen ons toch af wat de band hier zelf anders aan vindt, want het concept van Whispering Sons blijft nog steeds hetzelfde. Een donkere baslijn, een onheilspellend gitaarspel, wat angstaanjagende synths en natuurlijk de dreigende vocals van Fenne Kuppens. De vernieuwing is dus weer ver zoek, want ook “Surface” had evengoed op dat debuut kunnen staan, weliswaar is het hier iets braver. Waar het debuut nog verfrissend was, klinkt deze “Surface” vooral als een flauw b-kantje van een band waarvan we weten dat ze veel beter kunnen. Het is allemaal heel voorspelbaar en de sterktes waar de band over spreekt, worden hier slechts miniem uitgewerkt door bijvoorbeeld de krachtige opbouw, maar de explosie is net een onschadelijke bom. Geen al te grote aardverschuivingen dus bij Whispering Sons, maar we zijn wel benieuwd of de tweede plaat toch nog wat vernieuwing zal serveren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Whispering Sons - "Satantango" & "Surgery"

In 2016 won Whispering Sons Humo’s Rock Rally, maar het duurde even voor de grote doorbraak volgde. Toen dan in 2018 de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Use Knife - "Tropentarn"

Twee singles. Dat is alles wat de gloednieuwe Belgische band Use Knife nodig heeft om hun eigenwijze identiteit aan de man te…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Voor elk wat hits

Eind vorig jaar bracht Editors Black Gold uit, een best of album met hits uit hun zes studioplaten, voor koopgrage fans aangevuld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.