Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations – “Loner”

© Yves Coussement

Je zal maar het geluk hebben dat je met z’n drietjes fantastisch overeenkomt, en dat je besluit om een band te beginnen. Dat is een mooi begin, akkoord, maar dan moet je het pas echt waarmaken, gesteld dat dat de intentie is uiteraard. Disorientations bestaat uit Lukas Van Camp aan de bas, Tomas Serrien aan de drums en Niels Elsermans aan de gitaar en de microfoon. Met Memory Lanes bracht de band uit Antwerpen al een steengoede plaat uit. Die stond tjokvol muziek die heel Londens en heel jaren ’80 klinkt. Hiermee bedoelen we dat er zelfs nu nog fantastische new wave wordt gemaakt en dat Disorientations daar echt héél goed in is!

“Loner” is de nieuwe single die de fans mag voorbereiden op de volgende lp Lost Today. De nieuwe worp zou een nummer kunnen zijn waarmee Echo & The Bunnymen in de vorige eeuw een tophit zouden hebben gescoord. Daar komt nog eens bij dat de stem van Elsermans heel sterk lijkt op die van Ian McCulloch. Als “Loner” was uitgebracht in de jaren ’80, zou het nummer nadien op alle compilatieplaten zijn verschenen die eventueel namen dragen als ‘Best New Wave’ of ‘Belgian New Wave Classics’. Als er een fictief rijtje bestaat met namen als Red Zebra, The Neon Judgement, T.C. Matic en Front 242, dan zetten we daar zonder nadenken Disorientations tussen. Overdrijven we? Nooit. De waarheid heeft nu eenmaal haar rechten!

De rauwe muziek van Disorientations krijgt op 19 april een volgend hoofstuk met de nieuwe langspeler Lost Today. De band speelt op 10 mei in Trix, op 1 juni in De Snuffel, op 24 augustus op Paspop en op 28 september op Pelter Skelter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disorientations - Lost Today (★★★★): Oneffen pad des levens

Onder de aardbodem bevinden zich miljoenen zaadjes die naar dat ene druppeltje water smachten dat hen doen ontkiemen zal. Eindeloos planten de…
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Ancienne Belgique (AB): Koortsdroom

‘Let the music guide you; transform you. This performance will change you profoundly forever’. DIIV wist hoe ze gisteren de toon moest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Watching You Go"

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.