Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Disorientations – “Don’t”

Eind 2019 maakten we voor het eerst, aangenaam, kennis met Disorientations. Met “Close To Disappearing” werd al snel duidelijk dat de heren ervoor kozen om postpunk met een grote shot suiker doorheen de muzikale aderen te creëren. Anno 2021 zijn de heren klaar voor de volgende stap. Ze tekenden bij PIAS, dat ook genregenoten als Whispering Sons op het labelroster heeft. Of Disorientations hetzelfde droomparcours te wachten staat als Kuppens’ band? Dat is koffiedik kijken. De eerste, nieuwe, single uit deze samenwerking; “Don’t”, voorspelt echter al veel goeds.

We horen meteen een heerlijk warme doch steriele baslijn en drum, waarna niet veel later Sonic Youth-achtige gitaren invallen. Ook de eerste zanglijnen van Elsermans maken je als luisteraar meteen duidelijk dewelke hun muzikale fundamenten zijn. De combinatie van moderne postpunk en een meeslepende, opbouwende songstructuur – denk in deze bijvoorbeeld aan het archetypische voorbeeld van The Cure –  werkt uiterst goed. De heren vonden in het ruim drie minuten durende “Don’t” ook voldoende ruimte om voor dynamische twisten en solo’s te zorgen. Toevoegingen werden nergens geforceerd in de track geramd, want met een natuurlijke flow en piekfijne productie klopt het plaatje perfect.

“Don’t” wordt dan wel gecatalogiseerd onder postpunk, het nummer heeft meer dan voldoende radiogehalte om meer te kunnen ambiëren dan een undergroundleventje. Wat ons betreft hoort deze single minstens enkele weken te kamperen in de hoogste regionen van De Afrekening.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes - "Forever Wasted"

Na vier aangename singles die vorig jaar verzameld werden op een ep krijgen we eindelijk nog eens nieuw werk voorgeschoteld van de…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview SONS: 'Gas geven op een podium is wat wij het allerliefste doen'

SONS is al lang geen onbekende meer bij al wie zijn trommelvliezen eens goed wil laten knallen van geluk. Met hun stevige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SONS - Sweet Boy (★★★½): De riff als remedie tegen een identiteitscrisis

Kwatongen die zeggen dat oerdegelijke rock-‘n-roll aan het uitsterven is, hebben de waarheid heel misschien in handen. Toch is er overal hoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.