Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Disorientations – “Don’t”

Eind 2019 maakten we voor het eerst, aangenaam, kennis met Disorientations. Met “Close To Disappearing” werd al snel duidelijk dat de heren ervoor kozen om postpunk met een grote shot suiker doorheen de muzikale aderen te creëren. Anno 2021 zijn de heren klaar voor de volgende stap. Ze tekenden bij PIAS, dat ook genregenoten als Whispering Sons op het labelroster heeft. Of Disorientations hetzelfde droomparcours te wachten staat als Kuppens’ band? Dat is koffiedik kijken. De eerste, nieuwe, single uit deze samenwerking; “Don’t”, voorspelt echter al veel goeds.

We horen meteen een heerlijk warme doch steriele baslijn en drum, waarna niet veel later Sonic Youth-achtige gitaren invallen. Ook de eerste zanglijnen van Elsermans maken je als luisteraar meteen duidelijk dewelke hun muzikale fundamenten zijn. De combinatie van moderne postpunk en een meeslepende, opbouwende songstructuur – denk in deze bijvoorbeeld aan het archetypische voorbeeld van The Cure –  werkt uiterst goed. De heren vonden in het ruim drie minuten durende “Don’t” ook voldoende ruimte om voor dynamische twisten en solo’s te zorgen. Toevoegingen werden nergens geforceerd in de track geramd, want met een natuurlijke flow en piekfijne productie klopt het plaatje perfect.

“Don’t” wordt dan wel gecatalogiseerd onder postpunk, het nummer heeft meer dan voldoende radiogehalte om meer te kunnen ambiëren dan een undergroundleventje. Wat ons betreft hoort deze single minstens enkele weken te kamperen in de hoogste regionen van De Afrekening.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

126 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Watching You Go"

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mykki Blanco - Broken Hearts and Beauty Sleep (★★★): Toonbeeld van diversiteit

Wie Mykki Blanco oftewel Michael Quattlebaum volgt, weet dat haar creatieve oerkracht verder reikt dan enkel het muzikale. Zo is Blanco naast…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Disorientations - "Wandering"

De Antwerpse postpunkscene kent al even een nieuwe, veelbelovende Cerberus. Driekoppig en bijtgraag, net als die oude, mythologische hellehond, staat Disorientations ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.