Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Disorientations – “Don’t”

Eind 2019 maakten we voor het eerst, aangenaam, kennis met Disorientations. Met “Close To Disappearing” werd al snel duidelijk dat de heren ervoor kozen om postpunk met een grote shot suiker doorheen de muzikale aderen te creëren. Anno 2021 zijn de heren klaar voor de volgende stap. Ze tekenden bij PIAS, dat ook genregenoten als Whispering Sons op het labelroster heeft. Of Disorientations hetzelfde droomparcours te wachten staat als Kuppens’ band? Dat is koffiedik kijken. De eerste, nieuwe, single uit deze samenwerking; “Don’t”, voorspelt echter al veel goeds.

We horen meteen een heerlijk warme doch steriele baslijn en drum, waarna niet veel later Sonic Youth-achtige gitaren invallen. Ook de eerste zanglijnen van Elsermans maken je als luisteraar meteen duidelijk dewelke hun muzikale fundamenten zijn. De combinatie van moderne postpunk en een meeslepende, opbouwende songstructuur – denk in deze bijvoorbeeld aan het archetypische voorbeeld van The Cure –  werkt uiterst goed. De heren vonden in het ruim drie minuten durende “Don’t” ook voldoende ruimte om voor dynamische twisten en solo’s te zorgen. Toevoegingen werden nergens geforceerd in de track geramd, want met een natuurlijke flow en piekfijne productie klopt het plaatje perfect.

“Don’t” wordt dan wel gecatalogiseerd onder postpunk, het nummer heeft meer dan voldoende radiogehalte om meer te kunnen ambiëren dan een undergroundleventje. Wat ons betreft hoort deze single minstens enkele weken te kamperen in de hoogste regionen van De Afrekening.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disorientations - Lost Today (★★★★): Oneffen pad des levens

Onder de aardbodem bevinden zich miljoenen zaadjes die naar dat ene druppeltje water smachten dat hen doen ontkiemen zal. Eindeloos planten de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Loner"

Je zal maar het geluk hebben dat je met z’n drietjes fantastisch overeenkomt, en dat je besluit om een band te beginnen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.