Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Now is the Time”

© CPU – Katrin Peeters

Het gaat snel voor Jade Bird. In 2018 wist ze ons van onze sokken te blazen met liedjes als “Uh Huh” en “Love Has All Been Done Before”, en ook in de kleine Witloofbar van de Botanique overtuigde de Engelse. Een jaar later kwam Bird met een eerste album en dat vierde ze met een nieuwe passage in de Botanique, dit keer in de Rotonde. Binnenkort verschijnt het tweede album van de energieke zangeres die met een mix tussen pop en folkmuziek nog steeds onze harten weet te verwarmen.

Eerder dit jaar bracht Jade Bird al twee nieuwe nummers uit. Na “Open up the Heavens” en “Different Kinds of Light” komt daar nu met “Now is the Time” nog een derde bij. Dat brengt het totale aantal singles van Different Kinds of Light al op vijf, aangezien we vorig jaar ook al “Headstart” en “Houdini” te horen kregen. Ondanks dat de singles keer op keer wisten te overtuigen, beginnen we ons wel af te vragen of Jade Bird nog nieuwe leuke liedjes in de aanbieding heeft op 13 augustus, de dag waarop haar tweede album uitkomt.

“The Time Is Now”, Róisín Murphy zong het met Moloko al in 2000 en nu komt Jade Bird met “Now is the Time”. Nou ja, alles op zijn tijd! Alle gekheid op een stokje: “Now is the Time” is een fijn lied. De Britse komt alweer laaiend enthousiast over en met haar vertrouwde sound weet ze dan ook opnieuw te overtuigen. Zoals ze in het verleden al deed, worden er ook hier stukjes tekst aan een hoog tempo gebracht. Dat maakt meezingen wat moeilijker, maar het is dan ook dubbel zo leuk als je de tekst helemaal kunt meezingen. Jade Bird toont ook op haar nieuwe single haar talent en vrolijke overtuigingskracht. Voor wie haar nog niet kende: ‘now is the time’! Of is het ‘the time is now’?

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

914 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jade Bird - Different Kinds Of Light (★★★★): Avontuurlijk, maar vertrouwd

Als je Americana, folk en pop in een zin gebruikt, dan is de associatie met Jade Bird nooit veraf. Met een jeugdig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Different Kinds of Light"

Jade Bird, de Britse spring-in-het-veld, fleurt onze dag op met goed nieuws. Op 13 augustus verschijnt namelijk haar tweede album Different Kinds of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.