Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Now is the Time”

© CPU – Katrin Peeters

Het gaat snel voor Jade Bird. In 2018 wist ze ons van onze sokken te blazen met liedjes als “Uh Huh” en “Love Has All Been Done Before”, en ook in de kleine Witloofbar van de Botanique overtuigde de Engelse. Een jaar later kwam Bird met een eerste album en dat vierde ze met een nieuwe passage in de Botanique, dit keer in de Rotonde. Binnenkort verschijnt het tweede album van de energieke zangeres die met een mix tussen pop en folkmuziek nog steeds onze harten weet te verwarmen.

Eerder dit jaar bracht Jade Bird al twee nieuwe nummers uit. Na “Open up the Heavens” en “Different Kinds of Light” komt daar nu met “Now is the Time” nog een derde bij. Dat brengt het totale aantal singles van Different Kinds of Light al op vijf, aangezien we vorig jaar ook al “Headstart” en “Houdini” te horen kregen. Ondanks dat de singles keer op keer wisten te overtuigen, beginnen we ons wel af te vragen of Jade Bird nog nieuwe leuke liedjes in de aanbieding heeft op 13 augustus, de dag waarop haar tweede album uitkomt.

“The Time Is Now”, Róisín Murphy zong het met Moloko al in 2000 en nu komt Jade Bird met “Now is the Time”. Nou ja, alles op zijn tijd! Alle gekheid op een stokje: “Now is the Time” is een fijn lied. De Britse komt alweer laaiend enthousiast over en met haar vertrouwde sound weet ze dan ook opnieuw te overtuigen. Zoals ze in het verleden al deed, worden er ook hier stukjes tekst aan een hoog tempo gebracht. Dat maakt meezingen wat moeilijker, maar het is dan ook dubbel zo leuk als je de tekst helemaal kunt meezingen. Jade Bird toont ook op haar nieuwe single haar talent en vrolijke overtuigingskracht. Voor wie haar nog niet kende: ‘now is the time’! Of is het ’the time is now’?

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Find A Way"

Een paar jaar geleden riepen we de Britse Jade Bird uit tot Grote Beer van Morgen nadat ze eerder indruk maakte met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.