Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Different Kinds of Light”

Jade Bird, de Britse spring-in-het-veld, fleurt onze dag op met goed nieuws. Op 13 augustus verschijnt namelijk haar tweede album Different Kinds of Light. De voorbije maanden werden we alvast opgewarmd met onder meer het energieke “Open Up The Heavens” en het met tristesse overgoten “Houdini“. Na een heuse puzzel die deze week op sociale media verscheen, werd duidelijk dat er wat op til was in kamp Bird. Vandaag krijgen we alvast de titelsong van de nieuwe plaat te horen en daarop lijken we even terug te keren naar de begindagen.

Een warme sound met daarover de stem van Jade Bird vormt de basis voor “Different Kinds of Light”. Het rustige lied lijkt een beetje de vreemde eend in de bijt als je naar de vorige singles kijkt en zou moeiteloos passen op debuut-ep Something American uit 2017. Een echte verrassing vormt het nummer dan ook niet, maar in het kader van een album komt de song ongetwijfeld helemaal tot zijn recht. Tekstueel weet Bird ons dan wel weer te overtuigen, want zinnen als ‘Who’s gonna make you feel beautiful / Under different kinds of light’ klinken een stuk mooier wanneer ze ons door de Britse worden toegezongen. Al bij al is het geen slechte prestatie van de zangeres die met “Different Kinds of Light” vooral de fans van het eerste uur bedient.

Different Kinds of Light, de tweede langspeler van Jade Bird, verschijnt op 13 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.