Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Open Up the Heavens”

© CPU – Larissa Zenner

Jade Bird, de jonge Britse met haar gitaar en aanstekelijke lach, lijkt goed op weg naar haar tweede langspeler. In de afgelopen maanden kregen we al twee singles van die nieuwe plaat. Daarop toonde ze zich van twee verschillende kanten, want waar “Headstart” net een lichtpuntje in het donker vormde, werd “Houdini” een nummer dat ons helemaal tot rust bracht. Wie onlangs naar de livestream van Bird keek, wist al dat er nieuwe muziek zat aan te komen. Die krijgen we nu als “Open Up the Heavens”, een nummer waarop we de zangeres in vol ornaat aan het werk horen.

“Open Up the Heavens” begint stevig en weet daarmee de aandacht meteen naar zich toe te trekken. De aanvankelijk zachte, lieflijke vocalen krijgen al snel een ruwer randje en laat het net daar zijn dat de Britse op haar best is. Schurend langs de grenzen van haar vocale bereik, ondersteund door een sterke instrumentale partij. Het sterke gitaarnummer wordt even gekalmeerd in de bridge, waar we op de achtergrond zelfs een beetje Fleetwood Mac lijken te horen. Jade Bird zou zichzelf natuurlijk niet zijn mocht het nummer ook tekstueel niet staan als een huis. Een abrupt einde laat ons met een grote honger voor de nieuwe plaat achter. Meer moet dat niet zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe & FINNEAS - "Till Forever Falls Apart"

Finneas en Ashe hebben de handen weer in elkaar geslagen en het resultaat is een prachtig duet over de liefde. De twee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sarah Close – “Forgive or Forget”

Sarah Closes eerste liefde was YouTube, waar de Britse jarenlang covers maakte van nummers van allerlei popartiesten. Dat zag ze als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.