Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Open Up the Heavens”

© CPU – Larissa Zenner

Jade Bird, de jonge Britse met haar gitaar en aanstekelijke lach, lijkt goed op weg naar haar tweede langspeler. In de afgelopen maanden kregen we al twee singles van die nieuwe plaat. Daarop toonde ze zich van twee verschillende kanten, want waar “Headstart” net een lichtpuntje in het donker vormde, werd “Houdini” een nummer dat ons helemaal tot rust bracht. Wie onlangs naar de livestream van Bird keek, wist al dat er nieuwe muziek zat aan te komen. Die krijgen we nu als “Open Up the Heavens”, een nummer waarop we de zangeres in vol ornaat aan het werk horen.

“Open Up the Heavens” begint stevig en weet daarmee de aandacht meteen naar zich toe te trekken. De aanvankelijk zachte, lieflijke vocalen krijgen al snel een ruwer randje en laat het net daar zijn dat de Britse op haar best is. Schurend langs de grenzen van haar vocale bereik, ondersteund door een sterke instrumentale partij. Het sterke gitaarnummer wordt even gekalmeerd in de bridge, waar we op de achtergrond zelfs een beetje Fleetwood Mac lijken te horen. Jade Bird zou zichzelf natuurlijk niet zijn mocht het nummer ook tekstueel niet staan als een huis. Een abrupt einde laat ons met een grote honger voor de nieuwe plaat achter. Meer moet dat niet zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.