Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Uh Huh”

Twintig lentes op de teller, maar nu al een artiest om U tegen te zeggen. Ze haalde de BBC Sound of 2018 longlist en tourde door Amerika en Europa. Wie haar al live zag, kon niet om het nummer “Uh Huh” heen. Net op het randje van deze hete zomermaand, krijgen we dat krachtige nummer als single. Waar debuut EP Something American nog zacht en lief was, krijgen we nu een rauwere en krachtigere kant van de Londense te horen.

Hoe kan je het meeste uit 2 minuten en 22 seconden halen? Dat moet Bird gedacht hebben bij het opnemen van “Uh Huh”. Geen tijd voor omwegen, maar recht voor de raap. Wat je hoort, is wat je krijgt en dat stelt alles behalve teleur. De attitude spat ervan af en de randjes zijn wat minder gepolijst dan we hoorden in “Something American”. Jade Bird bewijst dat ze haar muziek de ruimte geeft om te evolueren, met als rode draad een sterke stem met een heerlijk Brits accent, en risico’s durft te nemen. Hoewel we er vrij zeker van zijn dat het niet mis kan gaan met dit nummer dat van de eerste seconde weet te overtuigen.

Op 15 november staat Jade Bird in de Witloof Bar van de Botanique.

Facebook / Instagram / website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maria Mena - "It Was Love"

Op het gebied van zachte luisterpop heeft de Noorse Maria Mena nooit tekortgeschoten. Al zeven platen lang doet ze waar ze goed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Waking Up Dreaming"

Enkele maanden geleden kregen we te horen dat er een documentaire over Shania Twain ging verschijnen over haar zeer bewogen leven. Daarvoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.