Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Love Has All Been Done Before”

Eerder deze week kregen we te horen dat Jade Bird een aantal concerten uitstelt om aan haar debuutalbum te werken dat begin 2019 verschijnt. Zo ook haar passage in de Brusselse Botanique. Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld door de Britse, maar het staat nu al vast dat we haar in februari met even open armen ontvangen. Als pleister op de wonde kregen we alvast een nieuwe single. Met “Love Has All Been Done Before” zet Bird de toon van eerder verschenen nummers verder.

Zoals het hoort bij een country/americana nummer wordt er ingezet op gitaar. Een herkenbaar deuntje dat we bijna het hele nummer lang horen, zonder dat het vervelend wordt. Vocaal begint het heel lief, maar al snel horen we dat licht-agressieve randje dat stilaan het handelsmerk lijkt te worden van Jade Bird. ‘But I need something, something more ’cause love has all been done before’ zingt de Britse en daarmee doorprikt ze meteen het lieve en schattige beeld dat mensen mogelijk van haar zouden hebben. Net als bij eerder verschenen nummers wordt er opgebouwd naar een exploderend refrein, om dan weer een stuk zachter te klinken. Bird weet wanneer ze een korte pauze moet geven in het nummer, om je dan weer helemaal in te pakken met haar onuitputtelijke dosis energie.

“Love Has All Been Done Before” vormt dus de perfecte opvolger voor “Uh-Huh” en blijkt net zo’n oorwurm te zijn. Wij zijn alvast benieuwd naar haar eerste langspeler. Op 17 februari kan je Jade Bird live aan het werk zien in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jade Bird - Different Kinds Of Light (★★★★): Avontuurlijk, maar vertrouwd

Als je Americana, folk en pop in een zin gebruikt, dan is de associatie met Jade Bird nooit veraf. Met een jeugdig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Now is the Time"

Het gaat snel voor Jade Bird. In 2018 wist ze ons van onze sokken te blazen met liedjes als “Uh Huh” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.