Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Headstart”

© CPU – Larissa Zenner

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Jade Bird haar debuutplaat de ether in stuurde en de wereld rond trok om haar nummers live voor te stellen. Een of andere pandemie gooide roet in het eten en daarna werd het relatief stil rond het Britse lachebekje. Dat ze het lichtpuntje zou vormen in deze donkere tijden, hadden we dan ook bijna niet durven dromen, maar opeens was er “Headstart”, de eerste single van wellicht een nieuw album. In ‘Future Sounds with Annie Mac’ op BBC Radio 1 werd het nummer alvast tot ‘Hottest Record in the World’ uitgeroepen en daarmee breekt een volgend tijdperk aan voor de Britse singer-songwriter.

“Headstart” moet een soort mantra zijn om een nieuw jaar mee te starten en wat ons betreft kan dat nieuwe – en vooral hopelijk betere – jaar niet snel genoeg beginnen. Hoewel de Britse maar een ep en evenveel albums op de teller heeft, voelt “Headstart” bijna als een nostalgisch nummer dat we onbewust al jaren kennen. Dat zegt veel over de persoonlijke stempel die de amper 23-jarige zangeres op haar muziek drukt. De song bouwt rustig op naar het refrein waar de gitaren het voortouw nemen en de vocalen van Jade net een stukje rauwer klinken.

Tekstueel gaat het nummer dan weer over iemand die de signalen maar niet lijkt op te pikken, terwijl je die persoon wel heel erg leuk vindt. Dat wordt er nog eens vingerdik opgelegd wanneer het refrein overgaat in ‘Is there a way to get your attention’. “Headstart” klinkt ontzettend catchy en vormt daarmee de perfecte comeback van Jade Bird. Of je het nu wil of niet, in amper twee en een halve minuut heeft ze je alweer helemaal in haar hand.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jade Bird - Different Kinds Of Light (★★★★): Avontuurlijk, maar vertrouwd

Als je Americana, folk en pop in een zin gebruikt, dan is de associatie met Jade Bird nooit veraf. Met een jeugdig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Now is the Time"

Het gaat snel voor Jade Bird. In 2018 wist ze ons van onze sokken te blazen met liedjes als “Uh Huh” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.