Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Headstart”

© CPU – Larissa Zenner

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Jade Bird haar debuutplaat de ether in stuurde en de wereld rond trok om haar nummers live voor te stellen. Een of andere pandemie gooide roet in het eten en daarna werd het relatief stil rond het Britse lachebekje. Dat ze het lichtpuntje zou vormen in deze donkere tijden, hadden we dan ook bijna niet durven dromen, maar opeens was er “Headstart”, de eerste single van wellicht een nieuw album. In ‘Future Sounds with Annie Mac’ op BBC Radio 1 werd het nummer alvast tot ‘Hottest Record in the World’ uitgeroepen en daarmee breekt een volgend tijdperk aan voor de Britse singer-songwriter.

“Headstart” moet een soort mantra zijn om een nieuw jaar mee te starten en wat ons betreft kan dat nieuwe – en vooral hopelijk betere – jaar niet snel genoeg beginnen. Hoewel de Britse maar een ep en evenveel albums op de teller heeft, voelt “Headstart” bijna als een nostalgisch nummer dat we onbewust al jaren kennen. Dat zegt veel over de persoonlijke stempel die de amper 23-jarige zangeres op haar muziek drukt. De song bouwt rustig op naar het refrein waar de gitaren het voortouw nemen en de vocalen van Jade net een stukje rauwer klinken.

Tekstueel gaat het nummer dan weer over iemand die de signalen maar niet lijkt op te pikken, terwijl je die persoon wel heel erg leuk vindt. Dat wordt er nog eens vingerdik opgelegd wanneer het refrein overgaat in ‘Is there a way to get your attention’. “Headstart” klinkt ontzettend catchy en vormt daarmee de perfecte comeback van Jade Bird. Of je het nu wil of niet, in amper twee en een halve minuut heeft ze je alweer helemaal in haar hand.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Related posts
AlbumsRecensies

Jimmy Diamond - You Radiate (★★★½): Vrij en onbevangen

De uit Overijssel afkomstige band Jimmy Diamond heeft alles in zich om als liveband het publiek om de vinger te winden komende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsRecensies

Simon Keats - Falling Star (★★★½): Kruipt onder je huid

Het gemak waarmee Simon Keats op zijn nieuwe album Falling Star het ene na het andere prettig in het gehoor liggende refrein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.