Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Houdini”

© CPU – Larissa Zenner

Het was een tijdje stil rond publiekslieveling Jade Bird, maar nog geen maand geleden kwam daar verandering in. Met het krachtige “Headstart” bracht de Britse ons een lichtpuntje in deze donkere tijden. Het nummer zit nog fris in onze gedachten, maar daar is ze alweer met nieuw materiaal. “Houdini” is de tweede single van wat ongetwijfeld een nieuw album moet worden en komt net zoals de titel doet vermoeden compleet onverwacht.

Op “Houdini” lijken we weer even teruggekatapulteerd te worden naar 2017, toen Jade Bird haar debuut-ep Something American de wereld instuurde. Waar “Headstart” een behoorlijk energiek nummer was, is dit de perfecte soundtrack om weer tot rust te komen na een drukke dag. Een fijne, warme gitaarpartij begeleidt de zachte vocalen naar het refrein waar ze het gezelschap krijgen van een laidback drumpartij. Toch horen we ook een zekere tristesse bij de anders zo opgewekte Jade Bird.

“Houdini” verwijst naar de bekende goochelaar die geregeld een verdwijntruc uithaalde. Die analogie wordt doorgetrokken naar figuren uit het leven van Bird die plots verdwenen, maar wel een grote impact hebben gehad. Laat je niet misleiden door de ietwat zachtere stem, want de zangeres komt bij momenten venijnig uit de hoek. ‘If they need lessons on leavin’, I’ll send them to you, Houdini’, klinkt het en daarmee concluderen we alvast dat wij Jade Bird nooit zomaar zullen verlaten. Met dit kleine liedje weet de Britse toch een grote indruk achter te laten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Jimmy Diamond - You Radiate (★★★½): Vrij en onbevangen

De uit Overijssel afkomstige band Jimmy Diamond heeft alles in zich om als liveband het publiek om de vinger te winden komende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsRecensies

Simon Keats - Falling Star (★★★½): Kruipt onder je huid

Het gemak waarmee Simon Keats op zijn nieuwe album Falling Star het ene na het andere prettig in het gehoor liggende refrein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.