Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Houdini”

© CPU – Larissa Zenner

Het was een tijdje stil rond publiekslieveling Jade Bird, maar nog geen maand geleden kwam daar verandering in. Met het krachtige “Headstart” bracht de Britse ons een lichtpuntje in deze donkere tijden. Het nummer zit nog fris in onze gedachten, maar daar is ze alweer met nieuw materiaal. “Houdini” is de tweede single van wat ongetwijfeld een nieuw album moet worden en komt net zoals de titel doet vermoeden compleet onverwacht.

Op “Houdini” lijken we weer even teruggekatapulteerd te worden naar 2017, toen Jade Bird haar debuut-ep Something American de wereld instuurde. Waar “Headstart” een behoorlijk energiek nummer was, is dit de perfecte soundtrack om weer tot rust te komen na een drukke dag. Een fijne, warme gitaarpartij begeleidt de zachte vocalen naar het refrein waar ze het gezelschap krijgen van een laidback drumpartij. Toch horen we ook een zekere tristesse bij de anders zo opgewekte Jade Bird.

“Houdini” verwijst naar de bekende goochelaar die geregeld een verdwijntruc uithaalde. Die analogie wordt doorgetrokken naar figuren uit het leven van Bird die plots verdwenen, maar wel een grote impact hebben gehad. Laat je niet misleiden door de ietwat zachtere stem, want de zangeres komt bij momenten venijnig uit de hoek. ‘If they need lessons on leavin’, I’ll send them to you, Houdini’, klinkt het en daarmee concluderen we alvast dat wij Jade Bird nooit zomaar zullen verlaten. Met dit kleine liedje weet de Britse toch een grote indruk achter te laten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.