FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: The Lounge Society & Caspar Auwerkerken

Ook in woelige periodes zijn er nog heel wat nieuwe artiesten die van zich laten horen en dat steunen we bij Dansende Beren dan ook heel graag! In onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’ etaleren we ook dit jaar weer acht Belgische en acht internationale acts waarvan we verwachten dat ze komende twaalf maanden heel wat groots kunnen bereiken. Vandaag stellen we je met veel plezier het Britse The Lounge Society en Hasselaar Caspar Auwerkerken aan je voor.

The Lounge Society

The Lounge Society is het nieuwe uithangbord van het Britse cultlabel Speedy Wunderground. Het viertal uit Yorkshire vierde afgelopen jaar een indrukwekkend debuut met het nummer “Generation Game” en verbrak daarmee en passant zomaar even een Speedy Wunderground-record. De 7-inch van het nummer verkocht namelijk in amper een dag uit en staat hiermee in de geschiedenisboeken van het label als hun snelst verkopende single ooit. Een prestatie die de hype rond The Lounge Society alleen maar deed toenemen. De verschroeiende blend van punky gitaren en analoge synths zette de band op hun tweede single “Burn the Heather” nog meer op punt, en belooft alvast het beste voor wat er dit jaar nog allemaal van hen zal komen.

Caspar Auwerkerken

Nog geen enkel nummer hebben uitgebracht, maar toch al tot een van de meest spraakmakende talenten van het land behoren: het is niet voor iedereen weggelegd, maar de Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken doet het toch zomaar even. Gewapend met een gitaar en een prachtige stemgeluid mocht het toptalent vorig jaar al de voorprogramma’s verzorgen van onder meer The Bony King of Nowhere en Portland. Het management van die laatste bleek daarbij zo hard onder de indruk te zijn, dat het hem sinds december onder hun vleugels nam. Als artist in residence in het jongerencentrum Villa Basta kreeg Caspar vorig jaar overigens de tijd en ruimte om aan zijn muziek en act te werken. Benieuwd of hij daar dit jaar al de vruchten van zal kunnen plukken.

De andere ‘Grote Beren Van Morgen 2021’ zijn:
4/1: Daine – Iliona
5/1: The Clockworks – The Haunted Youth
6/1: Holly Humberstone – Charles
7/1: BERWYN – Alioth
11/1: Claud – Kids with Buns

Volg onze onderstaande afspeellijst als je onze ‘Grote Beren van Morgen’ een heel jaar wil volgen.

1388 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Stadsmuzikantenfestival Tongeren: Muziek overwint regen

Nu de festivalzomer alsnog een mooi einde lijkt te krijgen, kon ook het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren niet achterblijven. Zoals altijd presenteerde de…
AlbumsRecensies

The Lounge Society – Silk For The Starving (★★★★): De ontkieming van toptalent

Indielabel Speedy Wunderground is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste en interessantste labels uit de alternatieve scene. Squid, black…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lucy Blue - "See You Later"

Lucy Blue is voor velen nog een onbeschreven blad, maar de grote spelers in de muziekindustrie zijn wel al helemaal weg van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.