FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: The Lounge Society & Caspar Auwerkerken

Ook in woelige periodes zijn er nog heel wat nieuwe artiesten die van zich laten horen en dat steunen we bij Dansende Beren dan ook heel graag! In onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’ etaleren we ook dit jaar weer acht Belgische en acht internationale acts waarvan we verwachten dat ze komende twaalf maanden heel wat groots kunnen bereiken. Vandaag stellen we je met veel plezier het Britse The Lounge Society en Hasselaar Caspar Auwerkerken aan je voor.

The Lounge Society

The Lounge Society is het nieuwe uithangbord van het Britse cultlabel Speedy Wunderground. Het viertal uit Yorkshire vierde afgelopen jaar een indrukwekkend debuut met het nummer “Generation Game” en verbrak daarmee en passant zomaar even een Speedy Wunderground-record. De 7-inch van het nummer verkocht namelijk in amper een dag uit en staat hiermee in de geschiedenisboeken van het label als hun snelst verkopende single ooit. Een prestatie die de hype rond The Lounge Society alleen maar deed toenemen. De verschroeiende blend van punky gitaren en analoge synths zette de band op hun tweede single “Burn the Heather” nog meer op punt, en belooft alvast het beste voor wat er dit jaar nog allemaal van hen zal komen.

Caspar Auwerkerken

Nog geen enkel nummer hebben uitgebracht, maar toch al tot een van de meest spraakmakende talenten van het land behoren: het is niet voor iedereen weggelegd, maar de Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken doet het toch zomaar even. Gewapend met een gitaar en een prachtige stemgeluid mocht het toptalent vorig jaar al de voorprogramma’s verzorgen van onder meer The Bony King of Nowhere en Portland. Het management van die laatste bleek daarbij zo hard onder de indruk te zijn, dat het hem sinds december onder hun vleugels nam. Als artist in residence in het jongerencentrum Villa Basta kreeg Caspar vorig jaar overigens de tijd en ruimte om aan zijn muziek en act te werken. Benieuwd of hij daar dit jaar al de vruchten van zal kunnen plukken.

De andere ‘Grote Beren Van Morgen 2021’ zijn:
4/1: Daine – Iliona
5/1: The Clockworks – The Haunted Youth
6/1: Holly Humberstone – Charles
7/1: BERWYN – Alioth
11/1: Claud – Kids with Buns

Volg onze onderstaande afspeellijst als je onze ‘Grote Beren van Morgen’ een heel jaar wil volgen.

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Lounge Society @ Charlatan: Kort maar krachtig

Twee weken lang toverde Democrazy, met het gloednieuwe festival “Everyhting UK”, de stad Gent om in een kleine enclave van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Caspar Auwerkerken - "Hyacinth"

Caspar Auwerkerken staat intussen al meer dan een jaar op onze radar, maar toch kunnen we het vandaag pas hebben over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.