Instagram

De Grote Beren Van Morgen 2021: The Clockworks & The Haunted Youth

Gisteren beten we de spits af van onze jaarlijkse ‘Grote Beren van Morgen’-rubriek waarbij we acht Belgische en acht internationale acts aan je voorstellen. Ook dit jaar selecteerden we weer een verfrissende en verrassende lading acts waarvan wij de komende maanden heel wat verwachten. Vandaag stellen we dan ook graag twee bands aan je voor die de afgelopen maanden op onze radar verschenen en in 2021 zeker en vast van zich zullen laten horen: The Clockworks en The Haunted Youth!

The Clockworks

© Oscar Jr Ryan

Galway heeft weer een band waarop ze fier mogen zijn: The Clockworks. Hun thuisstad ruilde het Ierse postpunkviertal recent nog in voor London om de volgende stap in hun muzikale carrière te kunnen zetten. Met Oasis-ontdekker Alan Mcgee heeft de band alvast een zeer bekwame manager/mentor, die hen met zijn ervaring zeker nog wat meer op de kaart zal kunnen zetten. In 2020 bracht de band een viertal nummers uit, waaronder ook het nummer “The Future Is Not What It Was“, waarmee ze ook al in onze top 101 singles van het jaar werden opgenomen. Met hun rauwe, authentieke en strakke sound gebruiken ze misschien niet meteen de meest vernieuwende formule, maar toch klinkt wat ze tot nu toe hebben uitgebracht heel verfrissend en oprecht. Dit jaar zal The Clockworks ongetwijfeld nog wat meer harten veroveren en hopelijk ook de kans krijgen om hun nummers live tot leven te brengen.

The Haunted Youth

The Haunted Youth is eigenlijk nog maar heel recent opgestart, maar toch belandde het slaapkamer project van PXL-Music student Joachim Liebens al op de radar van heel wat belangrijke spelers in de muziekindustrie. Dat is best wel opmerkelijk als je weet dat The Haunted Youth nog geen enkel nummer heeft uitgebracht en ook nog maar een klein aantal optredens heeft kunnen spelen. Toch waren ze bij Mayway Records meteen onder de indruk van de ruwe psychpop à la MGMT en DIIV en boden ze hem een platencontract aan dat met veel goesting ondertekend werd. De hype rond The Haunted Youth zal de komende weken en maanden enkel en alleen maar toenemen!

De andere ‘Grote Beren Van Morgen 2021’ zijn:

4/1: Daine – Iliona
5/1: The Clockworks – The Haunted Youth

Volg onze onderstaande playlist als je onze ‘Grote Beren Van Morgen’ een heel jaar wilt volgen.

 

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Clockworks - Exit Strategy (★★★★½): Brits goud

In 2018 maakte The Clockworks een plan: het uitverkopen van de bovenzaal met negentig plaatsen van Galway’s beroemde Roisín Dubh in mei,…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks - "Westway"

In de schaduw van de eeuwig tikkende klokken van muzikale verandering en experimentatie, doemt The Clockworks op als een stralende ster in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.